På sit nye album 'Shadows in the Night', der udkommer på mandag, gør Bob Dylan noget, han ikke for alvor har gjort i årtier .. Han synger.

Jeg elsker Dylan. Men selv en hardcore-fan som jeg må indrømme, at Dylans stemme har været rigeligt rusten på hans seneste mange album.

Og derfor er det lidt af et chok at høre ham åbne sit nye evergreen-album med den klassiske Sinatra-sang 'I'm a Fool to Want You'.

Væk er grynteriet og istedet kærtegner den 73-årige gnavpot tonerne i den melankolske kærlighedssang, så man bliver helt blød omkring hjertet,

Selvfølgelig synger Dylan ikke som Frank Sinatra. Han synger heller ikke som et andet af sine croon-idoler Bing Crosby eller for den sags skyld, som han selv gjorde, da han var i tyverne og tog alle på sengen med skønsangen 'Lay Lady Lay'.

Men trods klædelige vokale sprækker er tonen på de ti nye indspilninger øm og fyldt med kærlighed til musikken og livet. Ydermere har Bob Dylan sammen med sit fantastiske turnéband omarrangeret klassikere som 'What'll I Do', 'Stay With Me' og 'Some Enchanted Evening' fra store orkesterstykker til intime bandsange, hvor især steelguitaren får hjertet til at banke hurtigere.

For en sjælden gangs skyld har én af musikhistoriens største komponister ikke selv skrevet nogle af sangene.

Istedet fortolker han evergreens komponeret af andre genier som Hammerstein & Rodgers, Irving Berlin og Jarques Prévert.

Sidstnænte står bag én af undertegnedes all-time-favoritsange 'Autumn Leaves'. Og selvom både Chet Baker og Nat King Cole før har leveret hjerteskærende smukke indspilninger af dét, der meget vel kan være verdenshistoriens mest sentimentale kærlighedssang (I miss you most of all my darling, when autumn leaves start to fall), så formår Bob Dylan at finde nye nuancer og stemninger, der bogstaveligt talt fik mig til at fælde en tåre.

Så smukt er det.

'Shadows in the Night' har en sammenlagt spilletid på under 35 minutter. Men alligevel formår Dylan og hans band at skabe en stemning, der bliver siddende.

Man fornemmer, at den 73-årige evigt rejsende rockpoet, der har givet verden så meget, for en gang skyld tillader sig at stoppe op og vende blikket indad. Via disse ti geniale og melankolske sange mindes han livets op- og nedture, kærligheden i alle dens afskygninger, børn, der var små og siden voksede op og den verden, der hensynsløst brager videre, mens aldrende herrer som Dylan selv tager et skridt tilbage og nyde synet .. og minderne.

Bob Dylan, 'Shadows in the Night', fem ud af seks stjerner, udkommer på mandag