Den dræbte Henrik Haugberg-Madsen og den tiltalte advokat.
Den dræbte Henrik Haugberg-Madsen og den tiltalte advokat.

Anklage: Sendte postkort fra Sydfrankrig for at rense drabsmænd.

En advokat, der har forsvaret flere kendte, står nu selv til fængsel, hvis han bliver kendt skyldig i at have fabrikeret et falsk bevis i en drabssag.

Bevisfusket knytter sig til en spektakulær drabssag fra 2010, hvor den 40-årige storsvindler Henrik Haugberg Madsen forsvandt sporløst fra et sommerhus i Karrebæksminde på Sydsjælland.

Henrik Haugberg Madsen

Hans lig blev aldrig fundet, men to mænd, Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen, blev siden idømt henholdsvis 13 og 15 års fængsel for drabet. Men undervejs forsøgte den 59-årige forsvarsadvokat og dennes 52-årige kæreste angiveligt at forpurre sagen. Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som skal for retten i næste uge.

Advokaten og hans kæreste sendte tilbage i 2013 ifølge tiltalen et postkort, der skulle forestille at være fra den dræbte Henrik Haugberg Madsen. Kortet, der var afsendt fra fra St. Paul de Vence i Sydfrankrig, skulle snyde politiet til at tro, at storsvindleren blot var stukket af.

Henrik Haugberg Madsen

»Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor en gang imellem, når jeg ikke er i Spanien,« stod der på postkortet. Til trods for at stjerneadvokaten ifølge politiet udmærket var klar over, at storsvindleren var død.

Sagen er yderst grov, siger anklager Lasse Biehl fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tiltalt for bevisforvanskning

»Det en meget speciel sag, fordi man aldrig fandt liget af afdøde. Hvis de har været inde at fabrikere et bevis, som skulle vise, at han stadig var i live, så har man været inde at pille ved det helt centrale i drabssagen. Var han i live, så var hele sagen jo faldet fra hinanden,« forklarer anklager Lasse Biehl.

Advokaten og hans syv år yngre kæreste, som begge er beskyttet af navneforbud, er begge tiltalt efter straffelovens paragraf 125 om såkaldt bevisforvanskning, der giver op til to års fængsel, og står det til anklagemyndigheden, skal der gives fængselsstraf og advokaten fratages retten til at virke som advokat.

»Det er en grov sag. De er tiltalt for at fremskaffe et falsk bevis, som skulle friholde to drabsmænd – de fleste kan nok godt høre, hvor slemt det lyder. Vi har ingen identiske sager i dansk ret, hvor man på den måde skaber falske beviser, så jeg vil ikke gætte på strafpåstanden i den her sag,« siger anklageren.

Henrik Haugberg Madsen

Advokaten og hans kæreste nægter sig skyldige i anklagerne. Sagen kører ved Retten i Næstved 16. marts.

Eksempler

Eksempel 1: Postkort

På et ukendt tidspunkt mellem 16. og 27. maj 2013 sender advokaten og hans kæreste ifølge anklagen et postkort fra St. Paul de Vence i Sydfrankrig. Kortet er adresseret til den drabstiltalte Bo Madsen i Vestre Fængsel og er underskrevet den dræbte Henrik Haugberg Madsen for at give politiet indtryk af, at den dræbte endnu er i live. "Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor en gang imellem, når jeg ikke er i Spanien, stod der på postkortet."

Eksempel 2: Ulovlig kontakt
Da drabssagen kører i Retten i Næstved, tager advokaten ifølge anklagen ulovligt kontakt til den ene af de to drabstiltalte, Claus Stokholm Larsen, for at forære ham en kopi af et Rolex-ur.

Eksempel 3: Våbenfund
Under optrevlingen i bevisfusk-sagen finder politiet 9. sept. 2013 i advokatens bil en foldekniv med en bladlængde på 7,5 cm. Den kan fastlåses i udslået
position, hvilket er ulovligt.

Eksempel 4: Ulovlig telefonsnak
Advokatens kæreste er ifølge politiet også i ulovlig kontakt med den drabstiltalte Bo Madsen adskillige gange mellem 30. juni og 19. august 2013, selvom han er underlagt brev og besøgskontrol.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra forsvareren i sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.