Morten Olsen bad landsholdet spille for at kunne nyde sejren. Det gjorde det så.

Fodboldhistorien er fyldt med berømte taler. Peptalks der ændrede historien. Mandag var det Morten Olsen, der kom med sit bidrag, da han inden kampen mod Armenien skulle puste liv i det iltfattige danske landshold, og mindede spillerne om, at det var denne slags kampe, de havde drømt om, siden de var drenge. At det var denne slags finaler, der gjorde det værd at træne hver dag, og at muligheden for holde liv i VM-drømmen levede.

- Spil for at have det sjovt. Spil for at sidde med den der gode følelse, man har i omklædningsrummet efter en sejr, sagde Morten Olsen ifølge Christian Eriksen.

- Og det har vi. Vi har det godt, kan jeg fortælle dig. Det er en dejlig følelse at have i kroppen, og man kan 100 procent mærke, at optimisme er steget, sagde Christian Eriksen.

Mod Malta i fredags gik spillet til tider uhyggeligt langsomt, mens fejlafleveringer og manglende koncentration gav farlige kontramuligheder til malteserne. Mod Armenien var der mere swung i spillet omkring de centrale midtbanespillere med Niki Zimling og William Kvist i et godt samarbejde og med Daniel Agger og Andreas Bjelland som dygtige folk i opspillet helt fra den bagerste kæde, hvorfra de spillede gennem modstandernes kæder og skabte hurtigere igangsætninger end i fredags.

- Morten ville gerne have, at vi spillede med mere mod, og det syntes jeg, vi gjorde. Det var noget, vi også selv ville, for vi ville selvfølgelig gerne revanchere os og genvinde troen på, at vi stadig kunne være med. Der kom lidt nervøsitet på et tidspunkt, men det var kun fordi, vi ikke kunne lukke kampen. I forhold til kampen på Malta var vores løb for hinanden gode, og der var også mere plads at spille på, hvilket jeg synes, vi forsøgte at udnytte, sagde Christian Eriksen.

Officielt skiftede han fra Ajax Amsterdam til Tottenham umiddelbart inden landskampene og nåede at være i klubben en enkelt dag, men først i dag begynder hans nye eventyr for alvor. Derfor er det ikke Italien-kampen til oktober, der fylder mest for ham lige nu.

- Der kommer til at ske mange andre ting inden da, smilede Christian Eriksen kort inden afgang til Danmark, hvorfra han tirsdag fortsætter til London.