Arkivfoto: Chris Minh Doky til Doky Brother Reunion i The Standard 17. februar 2015.
Arkivfoto: Chris Minh Doky til Doky Brother Reunion i The Standard 17. februar 2015. Foto: Torben Christensen

Den danske jazz-musiker Chris Minh Doky har en fortid, som gemmer på nogle pikante og ubehagelige hemmeligheder. Det er kommet frem i forbindelse med hans nye bog 'Nærvær'.

Da Chris Minh Doky turnerede verden rundt som jazz-musiker, var han en vaskeægte ladies' man. Han nød godt af alle de kvinder, der ville have ham. Det var ikke svært for ham at finde villige kvinder blandt publikum til sine koncerter.

Men det hele ændrede sig den dag, hvor tre nøgne, indiske stewardesser pludselig stod i hans hotelsuite.

»Den er helt helt gal, tænkte jeg. Jeg endte med at blive vildt bange for mit junk. Altså kvinderne. Og jeg blev bange for Chris Minh Doky,« siger Chris Minh Doky i et interview med Børsen.

sexafhængighed...

Herefter tog den i dag 47-årige jazzmusiker en kold tyrker. Han brugte otte måneder i cølibat helt uden kvinder. Det var en tid, som han ifølge Børsen sammenligner med alkoholafvænningsforløb, hvor en stor del af det at blive clean er at fortælle sin historie.

Chris Minh Doky er selvudlært bassist, producer og komponist, og han er kendt i hele verden for sit samarbejde med blandet andre Mike Stern og David Sanborn. I 1994 spillede han i en alder af blot 25 år for den daværende amerikanske præsident Bill Clinton.

Thomas

I dag er han direktør for M-One Productions og Red Dot Music, hvor han blandt andet komponerer soundtracks til film. Han fortæller til Børsen, at han aldrig har haft det bedre, hverken personligt eller forretningsmæssigt.

Hans nye bog 'Nærvær' fortæller historien om, hvordan en dreng uden uddannelse tog turen fra Nørrebro til New York, blev berømt musiker og efterhånden mistede sig selv og sit nærvær. Chris Minh Doky fortæller i bogen, hvordan han har kæmpet sig tilbage og lært at leve i nuet.

Chris Minh Dokys storebror Niels Lan Doky er også en verdensberømt jazz-musiker. Sammen har de udgivet flere albums som The Doky Brothers, men de har også hver især indspillet og turneret på egen hånd.

Bogen 'Nærvær' udkommer den 16. marts på Politikens Forlag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.