Til maj 2016 skal København være vært for en global konference om kvinders sundhed og rettigheder. Det blev offentliggjort i dag på Christiansborg.

- Der er ingen tid at spilde. Vi bliver nødt til at investere i unge kvinders fremtid med det samme.

Sådan lød det fra kronprinsesse Mary, da hun i dag kunne fortælle, at Danmark i 2016 skal være vært for verdens største globale konference, hvor kvinderne er i centrum.

- Lige nu har vi den største generation af kvinder under 25 år i verden. Derfor bliver der nødt til at investeres i dem. De skal gøres til centrum i den globale udvikling, sagde hun til offentliggørelsen.Hver dag dør 800 kvinder i forbindelse med graviditet eller fødsel. Ofte er det fordi, kvinderne er for unge, fattige og mangler adgang til sundhedsydelser. Konferencen vil derfor have fokus på mødredødelighed, barneægteskaber og viden om prævention.Kronprinsesse Mary deltog selv på en lignende konference i 2010 og 2013. Og nu får hun mulighed for at tale igen til konferencen i 2016, hvor Danmark vandt titlen som værtsland foran ni andre lande.

- Unge kvinder skal have samme muligheder som mænd på samme alder. Det gælder både uddannelse, arbejde og viden om deres seksualitet, sagde hun.

Også handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) deltog i dag i arrangementet på Christiansborg.