Indere dropper nytårsfest efter grov voldtægt

Den brutale gruppevoldtægt af en 23-årig indisk kvinde får flere af hendes landsmænd til helt at afblæse årets nytårsfester.

INDIEN: Tusindvis af indere og indiske diskoteker vil ikke markere nytåret med en fest, de vil i stedet tilbringe årets sidste dag med at sørge over den 23-årige kvinde, som døde efter en grov gruppevoldtægt i sidste uge.

Seks mænd stod bag det voldsomme overgreb, som har ført til en ophedet debat om kønsroller i Inden. Tusinder er gået på gaden i de senere dage for at tage afstand fra den tragiske historie og voldtægt generelt, og demonstrationerne vil fortsætte i hovedstaden New Delhi i den kommende tid, skriver BBC. Mandag er der arrangeret et kondolencemøde til fordel for voldtægtsofferet.

Hun døde af organsvigt på et hospital i Singapore fredag, efter at være blevet udsat for den brutale gruppevoldtægt på en bus i New Delhi for knap to uger siden. Episoden har fået det indiske folk til at kræve bedre beskyttelse af kvinder, og landets politikere er under pres for at sikre de seks gerningsmænd en hård dom.

Tusindvis af indere har demonstreret og krævet, at mændene straffes med døden. En reaktion, som Indiens premierminister, Manmohan Singh, har kaldt »fuldt forståelig«.

Også FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, har blandet sig i sagen, han opfordrer den indiske regering til at skride hurtigt ind og sørge for, at indiske kvinder kan føle sig trygge.

- Enhver pige og kvinde har ret til at blive respekteret, værdsat og beskyttet, udtaler Ban Ki-moon, som samtidig opfordrer regeringen til at indføre juridiske reformer, som »afskrækker mænd fra at begå massevoldtægter og sikrer at gerningsmændene bliver retsforfulgt«.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08