Du kender det. Din moral siger 'hold tæt', din indre dramaqueen siger 'ud med det': Men hvilke historier er vi mest tilbøjelige til at sladre om? Det har kinesiske forskere fundet ud af.

De fleste mennesker sladrer, selvom de godt ved, at de burde lade være. Men hvilke historier, er der størst chance for, at vi fortæller videre? Det spørgsmål har kinesiske forskere kastet sig over.

Du kan læse svaret på Videnskab.dk, hvor du også kan læse om andre sjove forsøg.

Forskerne lavede fiktive historier, som forsøgspersoner skulle give point fra 1-4 ud fra, hvor interessante de ville være at fortælle videre. Kendisser som Barack Obama og David Becham medvirkede i nogle af historierne, mens de andre handlede om ikke-kendte, fiktive personer.

Læs også på Videnskab.dk: Sladder styrer din opmærksomhed

Udover personerne i historierne, varierede graden af spænding og sensation også. I nogle af historierne kom karaktererne for eksempel ud for offentlige slagsmål og blev taget narkotika af politiet. Andre historier indeholdte banale og kedelige handlingsmønstre som en tur i supermarkedet og lignende.

Og svaret på studiet er - måske ikke vanvittigt overraskende - at vi har oftest videregiver historier, der handler om vores bekendte og indeholder overraskende information.

- Det viser sig, at vi helst sladrer om hinanden, når en historie kan sammenkoble en kendt eller bekendt person med et usædvandligt scenarie, siger Bo Yao, der er forskingsleder i projektet.

Læs også på Videnskab.dk: Sådan kan du lære at styre dine drømme

Undersøgelsen viste blandt andet, at historier, der indeholdte spændende information om ukendte personer, var mindre populære, end historier, der indeholdte banal og kedelig information om kendte personer.

På baggrund af undersøgelsens resultater konkluderer forskerne, at vi har størst tilbøjelighed til at fortælle historier videre, der indeholder overraskende information om folk vi kender og har et forhold til.

Forskerne formoder, at historier som disse har så stort 'sladder-potentiale' fordi, vi bruger dem til at reevaluere personer i vores sociale gruppe, når ny og anderledes information dukker op.

Læs også på Videnskab.dk:

Din hjerne belønner dig for at se porno

Dele af din hjerne sover, mens du er vågen