Odense-spillerne må efterhånden spørge sig selv, hvad hulen de kan gøre for at vinde en kamp på hjemmebane. Tirsdag tabte de nøgleopgøret mod Vejle, der bød på flere decideret pinlige præstationer i en uvirkelig kamp.

Her får du B.T.s dom fra opgøret mellem OB og Vejle, der endte med en 1-0 sejr til Vejle.

Hvis resten af OB-forsvaret havde spillet bare halvt så godt som Viljar Myhra, havde den stolte klub fået sin første hjemmebanesejr i Superligaen.

I pausen forklarede Bashim Kadrii, at OBs forsvarsspil var »en katastrofe,« og at holdet spillede »som en børnehave nede bagi,« og det var der mildest talt noget om.

Men midt i fynboernes defensive ørkenvandring reddede den norske keeper sine makkeres røv så mange gange, at det næppe kan tælles på én hånd.

Onsdag bør der stå en kø af forsvarsspillere klar til at takke målmanden, der er så lang, at den i længde minder om den til Boogies på Langfredag.

Vilja Myhra kunne ikke afværge OBs nye nederlag.
Vilja Myhra kunne ikke afværge OBs nye nederlag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Hvis du slår 'tung Påske' op i en ordbog, kommer der formentlig et resumé af svenskerens tirsdagsmareridt mod Vejle op.

OB-anføreren leverede en indsats, der var så pinlig, at træner Søren Krogh pillede ham af banen efter kun 36 minutter for at stoppe blødningen. Den helt rigtige beslutning, men en decideret ydmygelse af forsvarsspilleren.

Helander var på hælene fra start, og kampen var kun seks minutter gammel, da han fik sig en advarsel – og det var et decideret mirakel, at han ikke blev vist ud efter en voldsom tackling på Musa Juwara efter en god halv time. Tre minutter senere var Helander skiftet ud.

Havde han også raget et rødt kort til sig, havde vi taget den ene stjerne fra ham. Kom igen, makker.

Nicklas Mouritsen erstattede Filip Helander efter kun 36 minutter.
Nicklas Mouritsen erstattede Filip Helander efter kun 36 minutter. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der hviler en forbandelse over Nature Energy Park i Odense, hvor OB stadig ikke har vundet en eneste hjemmekamp på trods af sæsonens 12 forsøg i Superligaen.

Men tirsdag ramte den også kampens cypriotiske dommer Kyriakos Athanasiou, der – ja, vi kan lige så godt tale lige ud af posen – leverede en af de værste dommerpræstationer Superligaen anno 2023/2024.

Ved hjælp af glemte straffespark og ostemadder, der blev kastet tilfældigt til højre og venstre, bød Athanasiou på ringe dommerarbejde, som ud over at ødelægge det for kampens aktører nærmest bidrog til, at opgøret gled ud af hænderne på ham.

Han kommer ikke til at sove godt, ham dér.

Kyriakos Athanasiou manglede kun at give et gult kort til sig selv.
Kyriakos Athanasiou manglede kun at give et gult kort til sig selv. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

OB havde leveret alt andet end flot og formfuldendt fodbold i første halvleg, da værterne gik til pause bagud med et mål. Men det kunne have været en del værre for striwerne.

Fynboerne var decideret heldige med ikke at få udvist Filip Helander efter en mistimet aktion, der burde have sendt OB'erne i undertal.

Kort inden pausen var den gal igen, da Vejles Raul Albentosa blev snydt for et klokkeklart straffespark.

Tom Trybull tog fejl af Vejles forsvarsklippe og en skilift, da tyskeren havde så godt fat i spanierens trikot, at han blev trukket rundt i OB-feltet. Men hjemmeholdet slap – igen – med skrækken. Odenseanerne burde have spillet Lotto efter den første halvleg.

Til gengæld blev Trybull udvist for sit andet gule kort på et noget tvivlsomt grundlag i opgørets anden halvdel.

Tom Trybull kom tidligt i bad.
Tom Trybull kom tidligt i bad. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

OBs hjemmebanetraume har nu sendt striwerne i akut nedrykningsfare.

For med tirsdagens nederlag i den kamp, de bare ikke måtte tabe, har Vejle nu kun to point op til OB på den rigtige side af nedrykningsstregen. Og med OBs hjemmebanekompleks ligner det ikke umiddelbart, at det vender for fynboerne.

Til gengæld kommer der med garanti til at være fest i Vejles omklædningsrum. Selvom vej(l)en er lang endnu til overlevelse i Superligaen, var de tre post-Påske-point dødsens vigtige.

Kampen om nedrykning bliver kun mere spændende herfra.