Den 22-årige landsholdsfløj Louise Pedersen nyder skiftet fra Horsens til mesterholdet Viborg. Men indrømmer også, at det har været svært.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»I Horsens har jeg været vant til at skulle være i topform op til sæsonstarten, og der er virkelig blevet trænet igennem. Træner Ulrik Wilbek kører med vilje meget forsigtigt på her i starten, og det kan være svært, når man som ny spiller også gerne vil vise sine kvaliteter,« kommer det fra Louise Pedersen.

»Bliver sæsonen lige så lang som sidste år, er det vigtigt, at spillerne ikke bruger for mange kræfter i starten. Mange af mine spillere skal igennem et utal af kampe, før sæsonen forhåbentlig er slut,« siger Ulrik Wilbek, der ikke blot hentyder til kampene for klubben i både turnering, pokal og Europa Cup, men også tænker på de mange Viborg-spillere, der i julemåneden skal til Italien for at spille VM.

Han er godt tilfreds med, hvad hans nye højre fløj har vist indtil videre.

»Louise er en spændende spiller, men hun er ung og har stadig meget at lære. Der er ting omkring det mentale, hun skal lære at fuldføre sit svæv, og så skal hun lære at stå anderledes i forsvaret,« siger Ulrik Wilbek blandt andet.

For Louise Pedersen er rollen i Viborg ny. Hun spiller den samme plads, men nu er hun blot en af mange landsholdsspillere, mens hun i Horsens var stjernen og topscoreren.

»I Horsens fik jeg boldene i kontra-angrebene i 90 pct. af tilfældene. I Viborg er man mere vant til at køre kontraerne igennem i venstre side, men jeg regner med, at det efterhånden kommer, så jeg også bliver spillet mere,« siger Louise Pedersen, der netop er begyndt i et nyt 22 timers job i en børnehave.

»Det er godt nok at have noget at lave om formiddagen. Ellers bliver det hele kun håndbold,« siger Louise Pedersen.

»Jeg synes Louise viste virkelig gode takter i vores turnering i Frankrig. Men det er klart, at jeg kun kan have to højre fløje med, og i øjeblikket har jeg tre at vælge imellem. Josephine Touray er virkelig stærk i øjeblikket og skulle jeg vælge nu, ville hun i hvert fald komme med,« siger landstræner Jan Pytlick, der bl.a. bruger TV2 Cup´en til at syne sine tre højre fløjspillere.

At Viborg-pigerne stadig er et godt stykke fra formen, blev bevist i gårsdagens kamp mod ungarske Cornexi Alcoa. De danske mestre havde stort besvær med at vinde 32-30, og det var først ungarske Rita Borok, der i de sidste minutter skød sejren hjem til de danske favoritter.

Allerede efter en halv snes minutter måtte Natalia Deriouguina udgå, da hun vred om på den venstre ankel.

»Sandsynligvis et læderet ledbånd, men i værste fald er ledbåndet revet over. Jeg hælder dog mest til den første diagnose,« siger fysioterapeut, Thomas Holme.

I forvejen sad Heidi Tjugum og Lotte Kiærskou over.

Wilbek kan dog glæde sig over, at Merethe Hansen starter træningen igen i næste uge efter sin skade. Så mangler kun Rikke Skov og Camilla Thorsen, der først bliver spilleklar, når gruppekampene i Champions League går i gang i begyndelsen af januar.

»Der skal vi begynde at toppe,« siger Ulrik Wilbek.