Med to mål var zambieren Chris Katongo dagens mand i gult og blåt i Brøndbys 2-0 sejr over FC Nordsjælland. FCK fik kun uafgjort i Esbjerg.

Brøndby-nyindkøbet Chris Katongo viste søndag i forårspremieren i SAS Ligaen, at han kan blive manden, der får den halvt sunkne skude på Vestegnen tilbage på ret køl igen. Med sine to mål i 2-0 sejren over FC Nordsjælland hjemme på Brøndby Stadion gav han i hvert fald de blå-gule et skub i den rigtige retning. Resultatet betyder nemlig, at Brøndby kravler op på siden af Esbjerg på ligaens sjetteplads.

OB formåede derimod ikke at udnytte sin føring, da Randers og den kommende OB-træner Lars Olsen søndag vandt 2-1 i Odense. Kim Christensen bragte OB i front, men scoringer fra Tidiane Sane og den tidligere OB-spiller Kenneth Møller Pedersen vendte kampen.

Esbjerg og FC København delte point med 0-0 i en chancefattig kamp i det vestjyske. De forsvarende mestre fra havde endda fordelen af at være 11 mod 10 i kampens sidste 25 minutter efter at Esbjergs Demba-Nyrén modtog sit andet gule kort. Men med OB's nederlag og lørdagens 2-2 mellem FC Midtjylland og Vejle, endte det med alligevel med at blive en ganske fin runde for tabellens førerhold FC København.

I Ålborg skuffede AaB, da holdet tabte 0-2 mod Viborg. Udeholdets mål blev scoret af Thomas Frandsen og Thomas Poulsen. Dermed mistede AaB et vigtigt skridt i deres medaljejagt. Og for at gøre det hele værre, fik AaB også Danny Califf udvist.

Sort ser det også ud for bundholdet Silkeborg. Anfører og målmand for Silkeborg David Preece blev udvist i Horsens, hvor hjemmeholdet hev en 2-1 sejr hjem på et mål af debuttanten Ali Gerba og Gilberto Macena. Med nederlaget har Silkeborg hele 11 point op til netop Horsens, som netop er placeret på den rigtige side af nedrykningsstregen.

/ritzau/