BASKETBALL: Ni nederlag på udebane i træk og ni nederlag ud af de seneste 12 kampe kan ikke redde en headcoach. Paul Silas fik mandag fyresedlen i Cleveland.

Det var ikke nok for Paul Silas at have LeBron James under vingerne. Efter tidligere på sæsonen at have ført Eastern Conference er Cleveland Cavaliers droppet ned på en 5. plads - og hvad værre er - foruroligende tæt på 9. pladsen, der afliver alle slutspilsdrømme.

Det tog Cavs konsekvensen af mandag, da man valgte at fyre Paul Silas.

Silas kom til Cavs i 2003 efter at være blevet fyret fra New Orleans Hornets, og fik straks lavet et prisværdigt og tydeligt arbejde, da han sammen med den unge rookie LeBron James fik vendt skuden i Cleveland og sluttede sidste sæson med 35 sejre og 47 nederlag - en forbedring på 18 sejre i forhold til året før.

Efter en solid første halvdel af sæsonen - holdet havde ved All Star-break 30 sejre og 21 nederlag - så er det meste af holdet nu på det nærmeste stivnet, altså lige bortset fra LeBron. Det blev tydeligt for alle i holdets seneste 105-98-nederlag til Toronto Raptors.

Her spillede LeBron James sit livs kamp, men var stort set en enmandshær mod det middelmådige canadiske mandskab.

Tydeligst talte statistikken for reservernes optræden i kampen. Mens Toronto's spillere fra bænken scorede 34 point i søndagens opgør lykkedes det Clevelands ditto at score et enkelt sølle point.

Konsekvensen blev at fratage Paul Silas tøjlerne i håb om en resultats- og indsatsmæssig kovending ved Lake Erie i Ohio.