Royale

Kate er ikke alene: Så ubehagelige var Maximas og Mette-Marits graviditeter

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Hollands kronprinsesse Maxima havde en meget svær graviditet, hvor hun kastede op i et væk, da hun ventede sin og Willem-Alexanders første barn. Bag det hollandske kronprinspar ses Mary og Frederik. Foto: FRANCOIS LENOIR
Da norske Mette-Marit ventede sit tredje barn, havde hun en besværlig graviditet. Foto: ADEK BERRY

Det er ikke kun engelske hertuginde Kate, der har prøvet at lide under sin graviditet.

Faktisk kan Kate få råd og dåd fra to af sine kongelige kolleger, der har stået i samme situation.

Ifølge den svenske bog, 'Profession prinsesse, Europas moderne prinsesser', har kronprinsesserne i Holland og Norge nemlig også døjet voldsomt med kvalme i forbindelse med et par af deres graviditeter.

Læs også: Se billederne: De britiske aviser går baby-amok
Læs også: Danske kvinder om Kates sygdom: Det er ren tortur

Men om de to kronprinsesser har lidt af den samme frygtede sygdom, Hyperemesis gravidarum (HG), som har ramt den engelske hertuginde Kate, har det ikke været muligt at få bekræftet.

Kastede op i et væk

Men som Kate gør nu, gjorde den hollandske kronprinsesse også, da hun ventede sin første datter, prinsesse Catharina-Amalia. Maxima lagde nemlig heller ikke skjul på, at hun havde en rædsom graviditet. Dengang.

'Maxima har det forfærdeligt og spekulerer på om det virkelig kan kaldes morgenkvalme, når man kaster op i et væk', skriver bogens forfatter, Catarina Hurtig.

Læs også: Dansk overlæge: Kates sygdom kan være tegn på tvillinger

Da Maxima er nået fem måneder hen i graviditeten, hvor den værste graviditetskvalme som regel er løjet af, udsender det hollandske hof en officiel erklæring om, at prinsessen skal sætte tempoet ned efter at være blevet ramt af et ildebefindende samt at hun lider af ekstrem træthed i forbindelse med graviditeten.

Hoffets livlæger ordinerer derfor fire måneders hvile til Maxima og det er slut med alle former for repræsentation og andre gøremål.

Siden fik Maxima yderligere to døtre og var forskånet for problemer med kvalme under disse to graviditeter.

Læs også: Se billederne: Her forlader tavs William hospitalet

Mette-Marits hårde graviditet

Helt så galt gik det ikke, da Norges kronprinsesse Mette-Marit ventede sit og kronprins Haakons andet barn, sønnen Sverre.

I bogen beskrives denne graviditet, der er kronprinsessens tredje, som besværlig. Og så besværlig at det norske kronprinspar vælger, at fødslen ikke skal foregå hjemme, som det ellers var planlagt, men på Rikshospitalet.

Det norske hofs kommunikationschef, Marianne Hagen, ønsker ikke at oplyse, om Mette-Marit led af Hyperemesis gravidarum (HG), som Kate gør.

- Jeg kan ikke sige noget om det, fordi jeg var ikke ansat her dengang. Og jeg har heller ikke mulighed for at undersøge det, siger Marianne Hagen til bt.dk.

Relaterede

Det læser andre