- Det er ganske enkelt blevet for let for alt for mange mennesker at leve af ydelser fra den offentlige sektor.

Sådan siger Morten Messerschmidt (DF) til magasinet RÆSON idag netop som Dansk Folkeparti åbner sit landsmøde og fejrer 15 års jubilæum.

Han kalder det danske velfærdssystem for 'uholdbart i det lange løb og fremhæver især to grupper, der efter hans opfattelse udgør et problem for velfærden.

Der er for mange førtidspensionister og en for dårlig arbejdsmoral blandt folkeskolelærerne.

Dansk Folkeparti har i 15 år forsvaret mange af de offentlige ydelser og har vendt sig mod reformer.

Men nu rejser Messerschmidt reformspørgsmålet i sit kapitel i bogen "Helle eller Løkke?", som fredag udkom på RÆSONs Forlag.

I interviewet med Messerschmidt, som RÆSON bringer på sit gratis website lørdag, står førtidspensionisterne for tur:

-  For eksempel er der meget stor forskel på, hvad der skal til, før man i forskellige kommuner får tildelt førtidspension. Og det dur altså ikke, at man i nogle kommuner har en politik, der gør det meget let at få adgang til offentlige ydelser for folk, der er i den arbejdsdygtige alder, og som måske oveni købet har en uddannelse.

Danmark har ikke råd til at den slags arbejdsreserve bliver parkeret permanent på en post på finansloven, hvor de ikke bidrager til produktionen, siger han.

Han kritiserer også folkeskolelærerne, som et specifikt eksempel på en del af den offentlige sektor, hvor forandringer er påkrævede.

- Jeg synes, at der er noget galt med arbejdsmoralen i folkeskolen, når vi kan se, at man på grund af sygemeldinger i kommunerne reelt er nede på fire dages undervisning om ugen. Der er behov for - som i den private sektor - at arbejde med nogle effektiviseringsmaksimer, siger han.