Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank kostplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Lækker quinoa salat
  • Rejesalat med granatæble
  • Kalkunsteak med hvidløgscreme
  • Lammemørbrad spyd
  • Grillet oksesteak
  • Grøn suppe med kylling
  • Tomatgrilladeller

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Valnødde- og tranebærboller
  • Pomelo med mynte
  • Grøntsagsgifler

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank kostplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Lækker quinoa salat
  • Rejesalat med granatæble
  • Kalkunsteak med hvidløgscreme
  • ​Lammemørbrad spyd
  • Grillet oksesteak
  • Grøn suppe med kylling
  • Tomatgrilladeller

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Valnødde- og tranebærboller
  • Pomelo med mynte
  • Grøntsagsgifler

​Dag 1: Lækker quinoa salat - 2 personer

  • 1 ½ dl quinoa
  • himmalayasalt
  • saft af en citron eller 2 lime
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk revet citronskal (ØKO)
  • 1 tsk all round krydderi
  • 1 tsk rosenpeber
  • 2 håndfulde krydderurter,
  • f.eks. persille og koriander.

Sådan gør du:

Skyl quinoaen i koldt vand først og kog den mør i usaltet vand. Den skal koge ca. 15 – 20 minutter. Rør evt. lidt salt i og dræn overskydende vand fra. Æble skæres i tynde skiver og dryppes med citronsaft/limesaft og et drys all round krydderi.

Bland quinoa med hakkede krydderurter, æbler, citronskrald samt rosenpeber og retten er klar. Retten kan spises sammen med en gulerodssalat.

Dag 2: Rejesalat med granatæble

  • 250 g store rejer
  • 1 rødt æble
  • 1 r omainesalat
  • ½ granatæble
  • 1 kinaradise
  • 1 rød chili
  • 2 lime
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

Kom rejerne i en skål og skær æblet i tynde både. Skær salaten fint. Tag kernerne ud af granatæblet ved at lægge det i håndfladen med bunden nedad og banke på bagsiden af det med en træske. Så begynder kernerne at løsne sig, og man kan let få dem ud af æblet. Skær kinaradisen i terninger. Fjern kernerne fra chilien og hak fint. Bland alt dette i en skål med limesaft. Bland til sidst rejerne i og smag til med olivenolie og salt.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 3: Kalkunsteak med hvidløgscreme – 2 personer

  • 250 g kalkunbryst
  • Blandet napolitanasalat

Marinade:

  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk finthakket, frisk basilikum
  • ½ tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber

Dressing:

  • 2 dl cremefraiche 9%
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk koriander
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, og læg kalkunbrystet i marinaden. Stil skålen i køleskabet i 1 time.

Grill kødet i marinaden på en grill stegepande i 5-7 minutter på hver side.

Pres hvidløget, og bland alle ingredienserne til dressingen. Server kødet med salat til og dressingen ved siden af.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 4: Lammemørbrad spyd – 2 personer


Til spiddet:

  • 300g lammekød
  • 1 æble
  • 1 rødløg
  • ½ squash
  • 4 cherrytomater

Marinade:

  • 1 spsk rød paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefærpulver eller 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 spsk frisk oregano

Tilbehør:

  • En blandet skål salat

Sådan gør du:

Marinaden til lammekødet blandes sammen og kødet skæres i små stykker. Hæld marinaden ud over kødet og sæt det i køleskabet i ca. 30 minutter.

Sæt kødet på spyd sammen med grøntsager og frugt, der også er skåret i små stykker. Spiddene grilles i ca. 3-4 minutter på hver side.

Server med salat til.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 5: Grillet oksesteak – 2 personer

  • 300 g oksefilet
  • 1 tsk  kryddersalt og peber
  • Saft af ½ citron

Tilbehør:

  • 4 tørrede figner
  • ½ Skalotteløg
  • 1 Forårsløg
  • 1 Tomat

Dressing:

  • 1 spsk hvid balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup

Sådan gør du:

Oksefileten grilles 5 minutter på hver side. I mens laves tilbehøret. Fignerne skæres i kvarter, skalotteløg fint i skiver, forårsløg ligeledes og tomat i tynde både. Dette mikses i en skål og dressingen blandes og hældes henover.

Når kødet er færdiggrillet, serveres salaten til.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 6: Grøn suppe med kylling – 2 personer

  • 100 g kyllingebryst
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk kryddersalt og peber

Suppe:

  • ½ broccoli
  • 1 porre
  • 1 squash
  • 2 håndfulde sukkerærter
  • 1 spsk olie
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • ½ tsk kryddersalt og peber

Sådan gør du:

Lav suppen: skær grønsagerne og salat i små stykker. Steg det et par minutter i olien i en gryde. Hæld bouillonen i gryden og kog suppen op. Skru ned for varmen og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Krydr med salt og peber. Blend den færdigkogte suppe.

Imens suppen simrer: steg kyllingefileten på en grillpande i olien og drys med salt og peber.

Hæld suppen i en skål, skær kyllingefileten i små stykker og læg dem oven i suppen.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 7: Tomatgrilladeller – 2 personer

  • 300 g hakket fiskekød
  • 10 g semisoltørrede tomater
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk finthakket dild
  • 1 tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber
  • 1 tsk Lene Hanssons thaikrydderi
  • 2 spsk sambal oelek (chilisauce)
  • 2 porrer
  • 1 spsk olivenolie

Dip:

  • 100 g 9% cremefraiche
  • 2 spsk sennepspulver
  • 1 spsk olie
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk finthakket purløg

Sådan gør du:

Hak de semisoltørrede tomater, og bland dem i kødet sammen med resten af ingredienserne undtagen porrerne. Form farsen til frikadeller, og steg dem på en grillstegepande til de er gyldne.

Bland imens alle ingredienserne til dippen. Server dippen til dellerne. Skær porrerne i 5-6 cm lange stykker, og skær stykkerne over på langs. Pensl dem med olie og steg dem et minuts tid på hver side. Spis en stor grøn salat til.

TILBEHØR - KOMBINER SELV:

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Valnødde- og tranebærboller - giver 8 store boller

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk ubleget salt
  • 1 spsk agavesirup eller rørsukker
  • 100 g valnødder
  • 1 ½  dl tranebær (frosne)
  • 150 durummel
  • 100 g knækket rug
  • 250 g groft speltmel
  • 1 spsk palmeolie eller olivenolie

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vand, salt og sukker og kom valnødder og tranebær i. Kom melet i og ælt dejen godt sammen med olien. Form dejen til boller,

pensl dem med æggeblomme og drys med birkes. Stil bollerne til hævning på en smurt bageplade i ca. 1/2 time. Dæk dem til. Forvarm ovnen til 200 grader. Bag bollerne i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Pomelo med mynte

  • 1 økologisk pomelo
  • 2 spsk frisk mynte
  • 1 banan
  • 2 dl vand


Sådan gør du:

Skræl pomeloen og skær den i mindre stykker. Skræl bananen og skær også den i mindre stykker.

Blend pomelo, banan, mynte og vand i en blender i ½ minut.

Server smoothien i små, lækre glas med lidt revet pomeloskal på toppen.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Grøntsagsgifler - ca. 18 stk.

  • 1 Gulerod
  • 1 Porre
  • 1 Løg
  • 1 dl olie
  • 3 dl rismælk med vanilje ell alm. mælk med 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g gær
  • 2 spsk cremefraiche 18%
  • 1 ½  tsk urtesalt
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 300 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du:

Riv gulerod, porre og løg på den grove side af råkostjernet.

Bland olie og mælk og varm det op til 37 grader. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt derpå cremefraiche, urtesalt og de revne grøntsager og bland det hele godt. Kom solsikkekernerne og melet i og ælt dejen sammen. Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 minutter, slå dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke ud til en rund plade og skær den i 6 eller 8 trekanter som en lagkage.

Rul hver trekant sammen fra den brede side til et horn og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl giflerne med æggeblomme og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.