Caster Semenya er for anden gang verdensmester på kvindernes 800-meter i atletik.

Otte år efter at hun brød igennem med guld ved VM i Berlin, løb den 26-årige sydafrikaner sig søndag aften til endnu en VM-guldmedalje.

Det skete, da hun kom først over målstregen på det olympiske stadion i London.

Caster Semenya, der sidste år vandt OL-guld på distancen i Rio, løb efter en hurtigt afviklet finale over målstregen i tiden 1 minut og 55,16 sekunder.

Francine Niyonsaba fra Burundi tog - lige som ved OL i Rio - sølvet i 1 minut og 55,92 sekunder, mens bronzen gik til amerikaneren Ajee Wilson i 1 minut og 56,65 sekunder.

Caster Semenya blev efter sin VM-triumf for otte år siden mistænkeliggjort, da nogle troede, at hun var en mand, og hun måtte lade sig kønsteste.

Caster Semenya vandt tidligere ved VM i London bronze på 1500-meter.

Hun har også to sølvmedaljer på 800-meter fra henholdsvis VM i 2011 og OL i 2012, som muligvis senere bliver konverteret til guldmedaljer.

Det skyldes, at den sejrende løber i begge løb, russeren Mariya Savinova-Farnosova, tidligere i år blev frataget begge guldmedaljer for brug af doping.

På mændenes 1500-meter vandt norske Filip Ingebrigtsen bronze efter en dramatisk spurt, hvor han i tiden 3 minutter og 34,53 sekunder henviste spanieren Adel Mechaal til fjerdepladsen med 18 hundrededeles forspring.

Elijah Motonei Manangoi fra Kenya vandt guld i 3 minutter og 33,61 sekunder, mens sølvet gik til landsmanden Timothy Cheruiyot i 3 minutter og 33,99 sekunder.

VM blev afsluttet med 4x400-meter for både kvinder og mænd, og hos kvinderne vandt USA guld.

Allyson Felix var med på USA's kvindelige hold, og med karrierens VM-medalje nummer 16 udbyggede hun føringen som den atlet, der har vundet flest medaljer i VM-regi nogensinde.

Ved VM i London vandt 31-årige Allyson Felix guld på både 4x100-meter og 4x400-meter samt bronze på 400-meter.

På mændenes 4x400-meter formåede Trinidad & Tobago at støde USA fra tronen, efter at amerikanerne havde vundet VM-guldet seks gange på stribe siden 2005.

USA måtte denne gang nøjes med sølv, mens Storbritannien tog bronze i VM's sidste konkurrence.