Et begejstret publikum klappede i op mod et kvarter og råbte taktfast "bravo", "bravo", da Betty Nansen Teatrets opsætning af klassikeren "Woyzeck" i går aftes havde premiere i Berlin.

Ifølge ledelsen af Bertolt Brechts gamle teater, Berliner Ensemble, er det længe siden, at en forestilling har fået en så overvældende modtagelse, og teatrets direktør, Claus Peymann, har indtrængende bedt om ekstra-forestillinger i den tyske hovedstad, hvor alle billetter til de 10 planlagte forestillinger er blevet flået væk.

- Det er en utrolig oplevelse, at en dansk opsætning af et politisk teaterstykke vækker så stor begejstring på netop Berliner Ensemble, hvor der er blevet skrevet så meget teaterhistorie, sagde teaterchef Henrik Hartmann fra Betty Nansen Teatret efter forestillingen. Han pointerede, at der er grund til at være stolt over dansk teaters store publikums-succes i Berlin.

Den turnerende trup, der omfatter Jens Jørn Spottag, Kaya Brüel, Hanne Uldal, Morten Eisner, Ole Thestrup, Jess Ingerslev og Ann-Mari Max Hansen, vil forsøge at imødekomme ønskerne om ekstra-forestillinger i de otte dage, hvor forestillingen vises i Berlin.