Voldsomme uroligheder i indvandrerkvarter i Malmø med brændende biler, stenkast og knuste ruder. Dansk politi hjælper med udstyr.

De senere dages uroligheder i boligkvarteret Rosengården i Malmø blussede i aftes kraftigt op med voldsomme sammenstød mellem ungdomsgrupper og politi.

Øjenvidner siger til avisen Sydsvenskan, at det flere steder lignede krigszoner, hvor stenkastende unge tvang betjente og brandfolk tilbage.

Optøjerne i aftes begyndte midt i bydelen, hvor flere hundrede unge kastede med sten og andet kasteskyts mod forbipasserende. Senere blev adskillige biler sat i brand, og ved en tankstation var der flere påsatte brande i containere.

Unge drog hærgede gennem gader og smadrede vinduer. Trafikken i området gik næsten i stå, men trods politiets afspærringer havnede flere bilister midt i urolighederne. Omkring 100 politifolk var udkommanderet.

Årsagen til optøjerne er angiveligt lukningen af en lille moské, der holdt til i nogle kælderrum i Rosengården.

Københavns Politi har nu udlånt et såkaldt Unimog-køretøj til deres svenske kolleger, som skal hjælpe dem med at rydde op efter den omfattende hærgen.

Unimoggen er en lastbil med en stor grab, der kan fjerne de udbrændte biler, der står tilbage efter urolighederne. Dansk politi bruger den som regel under demonstrationer.

- Vi har bl.a. brugt den, når der har været uroligheder og barrikader på Christiania og Nørrebro, siger informationschef i Københavns Politi, Flemming Steen Munch til berlingske.dk.