Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen lufter muligheden for at frigive pensionskronerne i LD. Det afviste statsministeren ellers for få måneder siden.

For få måneder siden afviste statsminister Lars Løkke Rasmussen at sende de cirka 50 milliarder kroner i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) ud til forbrug på samme måde som, det er sket med milliarderne i den særlige pensionsfond. Nu lufter erhvervsordfører Jacob Jensen imidlertid tankerne om at lade pensionskronerne i LD komme hurtigt til udbetaling.

Men der er ikke tale om nogen ny linje hos Venstre, bedyrer Jacob Jensen. Hans forslag skal ses som et muligt næste skridt i en genopretning af den betrængte økonomi.

- Vi har taget en stribe initiativer allerede og også sagt, at vi er parate til at tage yderligere initiativer. Der må vi se hvilke værktøjer vi har i værktøjskassen, og dette kunne være et af dem, siger Jacob Jensen til Ritzau.

Foreløbig er forslaget hans eget, men han glæder sig over, at både de konservative og Dansk Folkeparti har meldt forsigtigt positivt ud om idéen. Der er tale om opsparede LD-midler på i alt 51 milliarder kroner, som alligevel kommer til udbetaling til lønmodtagere i løbet af en rimelig kort årrække. Hvis man fremrykker dette, kan pengene komme ud tidligere og sætte gang i forbruget for at afbøde konsekvenserne af lavkonjunkturen, mener Jacob Jensen.

- Set i lyset af statsfinanserne vil forslaget ikke belaste statskassen, siger Jacob Jensen.

Lars Løkke Rasmussen måtte som finansminister gribe ind over for muligheden for at flytte LD-midler over på SP-ordningen og derefter ud til for eksempel forbrug i takt med, at SP-midlerne skulle udbetales.



/ritzau/