Stor interesse for sms-lån herhjemme. Samtidig advarer den svenske foged om massiv stigning i sager om smslån. Særligt unge låner uden at kunne betale tilbage.

Låneansøgninger bipper lystigt ind hos SMS Kviklån. Virksomheden udsteder lån per sms og har haft travlt i åbningsugen, siger direktøren Peter Flintsø.

- Der er fin interesse, og vores system virker. Det går helt som planlagt, siger direktøren, som dog endnu ikke vil sætte tal på antallet af henvendelser til SMS Kviklån i den første uge.

Samtidig med sms-lånenes indtog i Danmark, advarer de svenske fogedmyndigheder om, at rigtig mange ikke kan betale de hurtige lån tilbage. I Sverige får fogeden mere end 1000 nye sager om sms-lånene om måneden. De fleste skyldnere er unge mellem 18 og 25 år.

Reklamer for smslånene i Danmark har kørt flittigt i ugens løb på flere tv kanaler, kommercielle radiostationer og en enkelt gratisavis. Send en sms og få mellem 500 og 3000 kroner ind på din konto en halv time senere, lokker reklamen for lånene, som til gengæld koster op mod 35 procent i årlige omkostninger.

Herhjemme ser Forbrugerombudsmanden i øjeblikket nærmere på, om sms-lånene overholder reglerne for markedsføring.

/ritzau/