De små banker er i modsætning til Finansrådet positive over for, at garantibeløbet for bankkunderne hæves. Ekspert mener, at en større grænse er symbolsk.

Skal danske opsparere med mere end 300.000 kroner i banken sikres bedre ved en bankkonkurs? De små banker mener ja, mens pengeinstitutternes interesseorganisation Finansrådet, der ofte kritiseres for kun at varetage de store bankers interesser, ikke vil pille ved grænsen.

- Der er ikke rykket ved beløbet de seneste 10 år, så det er naturligt at kigge på, om grænsen ikke burde justeres, siger Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter, som organiserer landets mindre banker og pengeinstitutter.

Udmeldingen kommer efter, at erhvervs- og økonominister Bendt Bendtsen (K) i Jyllands-Posten torsdag åbnede for at hæve beløbet på den såkaldte indskydergaranti, som betyder, at en bankkunde er sikret op til 300.000 kroner af sin opsparing, hvis en bank skulle gå konkurs.

Finansrådet er imod at sætte beløbsgrænsen op:

- Vi risikerer at fremme en usund konkurrence, hvor man i realiteten kan tilbyde nogle høje renter med statsstøtte i ryggen, siger direktør Jørgen Horwitz til Jyllands-Posten.

/ritzau/