Den danske afdeling af Shell har fået en millionregning efter en dom ved Landsskatteretten for at sende overskud ud af Danmark, skriver Børsen.dk.

Den danske afdeling af Shell har efter en dom i Landsskatteretten fået en millionregning for at sende overskud ud af Danmark. Det skriver Børsen.dk, der citerer Økonomisk Ugebrev for, at dommen vedrører såkaldt ulovlig transfer pricing.

Shell har i Danmark solgt benzin og andre olieprodukter med en bruttomargin op mod 15 pct., mens de udenlandske søsterselskaber har modtaget produkterne uden en beregnet avance. Det betyder, at koncernen har flyttet sit overskud ud af Danmark, så det bliver beskattet andre steder, hvilket er, hvad man forstår ved transfer pricing.

Dommen bliver modtaget med stor opmærksomhed hos de multinationale benzinselskaber. De har igennem længere tid været mistænkte for at afregne med deres udenlandske søsterselskaber til kunstigt høje indkøbspriser for at undgå at betale så meget skat i Danmark.

En undersøgelse, som Økonomisk Ugebrev har lavet, viser, at benzinselskaberne omsatte for 58 mia. kr. i 2007, men kun betalte 171 mio. kr. i skat.

/ritzau/