Til maj følger PFA pensionsselskabet Danica Pension, der allerede nu lægger alle omkostninger frem for kunderne. Pensionsekspert forudser billigere ordninger.

Pensionsselskaberne har i årevis skjult, hvad de danske pensionsopsparer betaler i omkostninger for deres pensionsordning. Nu åbner landets største pensionsselskab, Danica Pension, op for de hidtil hemmeligholdte omkostninger - og PFA følger efter i maj måned.

Danica lancerede onsdag en art onlineregnemaskine, der både oplyser de direkte og indirekte omkostninger på en pensionsordning. Dermed får kunderne alle omkostninger samlet i ét tal.

I det næststørste pensionsselskab, PFA, fortæller underdirektør Søren P. Espersen til Ritzau, at de kommer med en lignende online-beregner inden udgangen af maj, som også vil munde ud i ét enkelt tal.

Pensionsekspert i Willis Danmark, Jørgen Svendsen, vurderer, at udmeldingerne vil presse alle pensionsselskaberne til at levere det samme til deres kunder, og at det vil betyde langt billigere pensionsordninger til danskerne:

- Det her betyder, at blandt andet pressen vil lave sammenligninger, som kommer til at presse selskaberne ud i en langt større konkurrence, og derved billigere pensionsordninger, siger Jørgen Svendsen til Ritzau.

/ritzau/