De ansatte i TDC strejker igen. Denne gang er det omkring 75 ansatte i Net-enheden, der er utilfredse med, at indlånte medarbejdere overtager arbejdet.

Magtkampen mellem fagforeningen Dansk Metal og TDC-ledelsen tager til i styrke. Mandag nedlagde omkring 75 netteknikere i Jylland og på Fyn arbejdet i protest mod, at ledelsen vil reducere antallet af medarbejdere i TDC Fastnet Norden og samtidig lade indlånte medarbejdere via datterselskabet TDC-Produktion overtage arbejdet.

Strejken begyndte mandag i Vestjylland og Horsens, og bredte sig i løbet af dagen til hele Jylland og Fyn. Det oplyser formand for Dansk Metals afdeling 8, Henning Thyrring.

- Det er dybt umoralsk at skille sig af med dygtige mangeårige medarbejdere, som kender arbejdsforholdene og arbejdsopgaverne, og så tage nogen ind, som først skal læres op, før de kan udføre de arbejdsopgaver, de er ansat til, siger Henning Thyrring.

1. august satte Carsten Dilling, sig i chefstolen for TDC Fastnet Norden, og kort efter annoncerede han et opgør med fagforeningernes - ikke mindst Dansk Metals - historiske dominans i koncernen. Siden har koncernen været ramt af flere strejker.

/ritzau/