Dagbladet Dagens kurator, advokat Troels Tuxen, har lagt sidste hånd på sin redegørelse om forløbet af betalingsstandsningen og konkursen. Det skriver flere morgenaviser.

I den redegørelse, som Dagbladets Dagens kreditorer modtager med posten i dag, skriver kurator, at "årsagen til konkursen er, at selskabet fra begyndelsen har været underkapitaliseret, og at dette er baggrunden for, at selskabet allerede sidst i juni 2002 ikke kunne honorere selskabets forpligtelser, efterhånden som disse forfaldt. Selskabet må betragtes som insolvent i konkurslovens forstand siden august 2002. Selskabets økonomiske situation har været ledelsen bekendt".

Efter kurators opfattelse har ledelsen - bestyrelsesmedlemmerne Peter Linck, Peter Trane Grubert og Henrik Hübner - vidst, at det så sort ud.

Ledelsens viden om Dagens økonomiske situation er baggrunden for, at kurator Troels Tuxen har fremsat et tilbagebetalingskrav over for fire kreditorer samt Dagens stifter og administrerende direktør, Peter Linck.

Af statusopgørelsen fremgår, at boets aktiver er på 2,4 millioner kroner, mens passiverne udgør knap 58 millioner kroner.

/ritzau/