Hundekøber føler sig chikaneret af sælger, der solgte hende en syg hund

Svagelige forben, hoftedysplasi i middelsvær grad samt en broklidelse.

Det var ikke lige dét, 26-årige Charlotte Maria Jensen forventede ville være dyrlægens diagnose, da hun for knap to år siden for 4.000 kroner købte den lille pekingeserhvalp Baloo hos en nordfynsk hundeopdrætter. En racehund med fin stambog og det hele.

På grund af Baloos skavanker har Charlotte Jensen, med bidrag fra sin forsikring, hidtil betalt næsten 40.000 kr. på at få den lille pekingeser opereret i begge forben, give den specialfoder og tilmed har fået sammensat et specielt træningsprogram til den.

Tre arvelige sygdomme
- Det er vores eget valg, at vi har brugt de penge, det nu koster på at hjælpe vores hund til et bedre liv. Men det er altså ikke vores eget valg, at vi køber en hund, der viser sig at have mindst tre arvelige sygdomme. Det betyder bl.a., at vi aldrig må avle på den, hvilket jo er et stort værditab i sig selv, siger Charlotte Jensen.

Sideløbende med de store udgifter har hun indklaget sælgeren, Ole Steen Pedersen, Søndersø, for Forbrugerklagenævnet. Oven i det hele føler hun sig groft chikaneret af ham, fordi han gentagne gange har ringet til hende.

Charlotte Jensen opfatter hans opringninger som trusler. Omvendt siger Ole Steen Pedersen, at han blot har forsøgt at skabe kontakt og tale hende til fornuft.

- Efter de mange opringninger har jeg haft meget svært ved at være alene hjemme. Så svært, at jeg og min mand til sidst valgte at sige vores lejlighed i Odense op og nu er flyttet til et andet sted på Fyn. Vi har også fået hemmeligt telefonnummer, men det betyder bare, at opdrætteren nu er begyndt at ringe til min mor og far i Munkebo i stedet for, siger hun med et suk.

Klage delvis afvist
Forbrugerklagenævnet er efter mere end et års sagsbehandlingstid kommet med sin endelige afgørelse:

Ole Steen Pedersen skal betale 1.592 kr., som det har kostet at få taget røntgenbilleder af Baloo. Penge, som han har betalt.

Charlotte Jensen mener sig derudover berettiget til at få tilbagebetalt mindst halvdelen af købsprisen, altså 2.000 kr. Den del af klagen er afvist af nævnet.

Sov i babygæstesengen
- Det kan godt være, mange kan have svært ved at forstå det, men når jeg ser tilbage på, hvad vi har været igennem, siden vi købte Baloo, så kan jeg bare sige, at det håber jeg for guds skyld ikke, at andre skal udsættes for, siger Charlotte Jensen.

I en periode har hun holdt sin lille pekingeser i en babygæsteseng, for at den ikke skulle overanstrenge sig efter de to operationer.

- Heldigvis går det nu fremad med Baloo. Det er jo ikke sådan, at en hund kan sammenlignes med et barn, men man kan selvfølgelig ikke undgå at blive meget glad for den.

Vælger man at blive hundeejer, følger der også et stort ansvar med, siger hun.