Indvendinger fra computerproducenten Apple er afvist af Forbrugerklagenævnets formand. Dermed står afgørelse i sag om dårlige iBooks fast.

Computerproducenten Apple sidder fortsat "i skruestikken" i en sag om dårlige iBooks. Apples indvendinger mod en afgørelse i Forbrugerklagenævnet i foråret er nemlig i det store og hele blevet afvist af Forbrugerklagenævnets formand. Dermed står det fast, at kunder med fejlbehæftede iBooks har ret til at få deres penge tilbage.

De pågældende bærbare computere har været ramt af fejl i forbindelse med nogle lodninger. Typisk kan computerne bringes til live igen ved at stramme en skruestik om hjørnet af pc'en.

Nævnsformand Erik Kjærgaard har taget stilling til to tekniske rapporter, som Apple har fået udarbejdet. De forsøger blandt andet at vise, at fejlen ikke er opstået på grund af såkaldt "power cycling", der overbelaster lodningerne. Ifølge afgørelsen fra nævnets formand er der - uanset om problemet skyldes power cycling - tale om en fejl ved computeren af en type, der må anses for en mangel. Han afviser derfor en anmodning fra Apple om at få sagen genoptaget.

/ritzau/