Skralde-manden bliver til skralde-anden, når Anders And i et særnummer slår et slag til fordel for et bedre miljø.

Det er antihelten over alle antihelte, Anders And, som i selskab med både Georg Gearløs og Grønspætterne forsøger at løse Andebys affaldsproblemer på alternative måder. Det gør de i et særnummer af det kendte tegneserieblad Anders And & Co., hvor historierne udelukkende handler om affald og miljø.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fortællingerne skal gerne inspirere læserne til at tænke mere over forholdet mellem miljø og affald.

Bag udgivelsen står Vestforbrændingen og syv andre affaldsselskaber i Danmark i samarbejde med Egmont.

- 80 procent af vores gæster er skoleklasser og andre unge under uddannelse, og i stedet for at give de besøgende en kuglepen med hjem, så vil vi hellere formidle vores budskaber på en sjov måde også. Vi ser Anders And som en ihærdig storskraldsindsamler, siger Lis Husmer, der er undervisningsmedarbejder ved Vestforbrændingen, som håndterer affald fra cirka 850.000 borgere i hele hovedstadstadsområdet.

I særnummeret kan man bl.a. læse om skralde-anden, der næsten som en selvfølge for Anders And ender med at komme galt af sted på sit arbejde og sprede et helt års affald ud over Andeby fra en heliumsballon.

Sidst, Anders And gjorde sig særligt bemærket herhjemme, var, da han blev optaget på kanonlisten over børnekultur i Danmark i selskab med bl.a. Halfdans ABC, Kaj og Andrea og Gummitarzan. Det var med historien ’Anders And og den gyldne hjelm.