En ny mobiltelefon, vendt på tværs, hvor telefonen kun er en biting til en spillemaskine, ventes at blive årets julegave og har vakt international opsigt.

Nokia 5510 hedder apparatet, der er direkte rettet mod unge mellem 16 og 25 år. »Den telefon er for dyr. Men for unge drejer det sig i dag om at slå tiden ihjel. Den bliver en succes alligevel.

Nokia har altid været god til markedsføring. I virkeligheden har maskinen ikke mere end andre før den,« siger John Strand, indehaver af firmaet Strand Consult, der bl.a lever af ekspertise i unges mobiltelefon-vaner. Han sammenligner med bl.a. en Play Station, der fås for 3.500 kr.

»Maskinen eller telefonen kommer i Danmark til at koste mellem 3.000 og 3.500 kr. uden mobiltelefonabonnement. Vi lancerede den officielt i sidste uge. Den kommer i handelen, så den kan bruges til julegave,« siger Mads Eriksen, marketing manager hos Nokia, Danmark.

Nokia 5510 ligner ikke andre mobiltelefoner. Den har display i midten og tangentbord på begge sider. Den vejer 155 gram, har op til fireenhalv times taletid på en opladning, op til 260 timers standby tid.

Desuden har den, hvad alle andre end Nokia tror er et flop for en mobiltelefon: Radio på FM, to timers musik, der kan gemmes på 64 megabyte og SMS på op til 459 bogstaver.