Det norditalienske Veneto-område øst for Gardasøen er mest kendt for sine kraftige og ofte kostbare amarone-vine. Men området har også, som denne uges anbefalinger viser, andre gode vine at byde på.


Ud over amaronen er ripasso-vinene værdsatte af danskerne. Desuden ser vi nu også ‘ny vin’ på hylderne, ’apassimento’-vinene, hvor en del af druerne er tørrede, og vinen er derfor - som amarone og ripasso - en vintype med kraft og frugtsødme fra de delvist tørrede druer.

 



’L’appassimento’ er betegnelsen for den behandling, druerne udsættes for, når producenten fremstiller vinen. Druerne lægges efter høsten til tørre i op til fire måneder, hvorved op til 40 pct. af vandet i druerne fordamper og efterlader en rosinagtig nektar.

Som amarone og ripasso er også apassimento-vinene velegnede til sommerens krydrede grillkød.

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.

 

 

 



Ud over amaronen er ripasso-vinene værdsatte af danskerne. Desuden ser vi nu også ‘ny vin’ på hylderne, ’apassimento’-vinene, hvor en del af druerne er tørrede, og vinen er derfor - som amarone og ripasso - en vintype med kraft og frugtsødme fra de delvist tørrede druer.

 



’L’appassimento’ er betegnelsen for den behandling, druerne udsættes for, når producenten fremstiller vinen. Druerne lægges efter høsten til tørre i op til fire måneder, hvorved op til 40 pct. af vandet i druerne fordamper og efterlader en rosinagtig nektar.

Som amarone og ripasso er også apassimento-vinene velegnede til sommerens krydrede grillkød.

 

 

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.