Medlem af fanpanel mener ikke, at DBU har formået at sælge kvindelandsholdet, der tiltrækker færre tilskuere.

1660 tilskuere.

Det var antallet af fodboldfans, der overværede det danske kvindelandsholds EM-kvalifikationskamp mod Belgien 9. april i Viborg.

Med undtagelse af to kampe under coronapandemien er tallet det laveste i domkirkebyen, siden Viborg i 2015 blev valgt af Dansk Boldspil-Union (DBU) som fast hjemmebane for kvindelandsholdet.

DBU har et væsentligt ansvar for, at opbakningen til kvindelandsholdet nåede et lavpunkt til opgøret mod Belgien.

Det mener Amalie Bremer, der er radiovært, medstifter af kvindelandsholdets fanklub og medlem af DBU's nystiftede fanpanel.

- Kvindelandsholdet er i sidste ende DBU's produkt, som de ikke har formået at sælge, og det er forbundets egen skyld. Og det er ikke nogen andres opgave, siger Amalie Bremer.

Hun henviser til udtalelser fra DBU omkring tilskueropbakningen i kølvandet på kampen mod Belgien.

I et interview med DR kaldte kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, tilskuertallet for utilfredsstillende, og han tilføjede, at det kvindelige fodboldlandshold fortjener flere fans.

Jakob Høyer pegede på "gode resultater" og "større mediedækning" som elementer, der kan øge interessen. Han medgav, at resultaterne har været gode, men at mediedækningen kunne være bedre.

- Vi skal også kunne tiltrække en større mediedækning, som går ind og er med til at fortælle historien, men måske også er med til at tiltrække nogle forskellige målgrupper af fans, sagde Jakob Høyer til DR.

Amalie Bremer mener, at DBU må kigge indad.

- Der bliver peget på holdets resultater og mediernes rolle som årsager. Der må jeg bare sige, at resultaterne alt taget i betragtning har været rigtig fine, og det er ikke mediernes rolle at være pr-maskine for kvindelandsholdet. Det er DBU selv, der skal det, siger hun.

Jakob Høyer mener, at fokus bør være på at øge opbakningen fra tribunerne til kvindelandsholdet fremfor at placere et ansvar for den vigende støtte.

- Jeg synes, det vigtigste er at tale om, hvad kan vi gøre, og hvad vi har gjort, siger kommunikationschefen til Ritzau.

Kampen mod Belgien var den sidste i denne omgang på Viborg Stadion. Aftalen mellem DBU og Viborg Kommune løber til sommeren 2024.

De to næste kampe i maj og juli skal spilles i Vejle, men det er endnu ikke fastlagt, hvor landsholdet fremover fast skal have til huse.

- Vi kigger på placeringen, men vi kigger også på, hvor mange i området, der har interesse for fodbold. Og så ser vi også på, hvor de bedste faciliteter er for landsholdene, og hvor de bedste træningsmuligheder er, siger Jakob Høyer.

Viborg har i fankredse været kritiseret som hjemmebane, da byen er svær at komme til med offentlig transport.

- Vi har haft fanbusser fra København til Viborg et par gange, som vi har betalt og stillet til rådighed, og desværre var der flere gange, hvor busserne ikke var helt fyldte, så der er jo også grænser for, hvad vi kan gøre. Vi skal ikke finansiere en bus, hvor der sidder fem eller ti mennesker, siger Jakob Høyer.

Amalie Bremer håber, at man vil lytte til det nyoprettede fanpanel, hvor hun blandt andre selv sidder, når landsholdets nye hjemsted skal findes.

- Gennem fanklubben, hvor der er over 6000 medlemmer, har jeg efterhånden fået en fornemmelse af, hvad for nogle ting der betyder noget for folk, siger Amalie Bremer, der nævner netop geografi som en hjørnesten.

- Hvis man ikke kunne bruge det og generelt den viden og erfaring, som et fanpanel har, så ved jeg ikke helt, hvorfor man skulle have sådan et panel, siger hun.

/ritzau/