KØB PLUS!

Jakob Poulsen: Prinsen kræver oprykning

Sekundabold på første klasse. Alle i Monaco regner med oprykning til den franske Ligue 1. Også Prins Albert, fortæller klubbens dansker, Jakob Poulsen.

David Beckham og Frank Lampard. Glamourøse Monaco virker oplagt for førstnævnte, mens fodboldklubben godt kunne bruge sidstnævntes rutine.

Monaco har i hvert fald meldt ud at klubben går efter at hente David Beckham, mens Lampard har været nævnt på rygtebasis.

Det ligger fast, at AS Monaco, der har haft en svingende sæson, men trods alt ligger på en oprykningsplads i den franske Ligue 2, skal forstærke sig. Og på trods af den øgede konkurrence hilser klubbens danske islæt, Jakob Poulsen, forstærkninger velkommen.

- Jeg tror, man vil hente flere spillere. Man har jo penge nok. Lige på hvilke positioner, det bliver, er svært at sige. Hvis de henter nogen til min position, må jeg jo bare vise, at jeg er bedre end dem. Hvis de henter nogle kæmpe stjerner, er det så ikke sikkert, at jeg er det, men vi må se, hvad der sker, siger Jakob Poulsen om overvejelserne hos folkene i den øverste ledelse hos den rige fodboldklub.

Forstærkningerne er nødvendige, for hvis ikke Monaco rykker op i den bedste række, vil det være en kæmpe katastrofe for den storsatsende klub.

- Der er ingen tvivl: Hvis vi ikke rykker op, er der en fiasko, og det vil sikkert også koste træneren jobbet. Det er kun dét, det drejer sig om, længere er den bare ikke, siger Poulsen med henvisning til italienske Claudio Ranieri, der tidligere har trænet blandt andre Chelsea.

Derfor fik holdet under en træning da også besøg af fyrstedømmets overhoved, Prins Albert, efter et par dårlige kampe og lige inden årets sidste kamp i lørdags.

- Han kom og gav hånd til os og sagde nogle ord. For ham og for Monaco er fodbolden vigtig, så han kom med en peptalk om, at byen og landet står bag os. Der er et indforstået krav fra ham og fra præsidenten, at vi skal rykke op. Han kiggede lidt på træningen og smuttede igen, så det var egentlig stille og roligt, siger Poulsen.

Det er gået fint for danske midtbanedynamo i store dele af sæsonen, men efter et nederlag til et lavere rangerende klub i pokalen samt et smertefuldt nederlag til naboklubben Cannes i ligaen, er han ikke startet inde efterårets sidste to kampe.

- Inden da havde jeg startet inde i de seks foregående kampe, så jeg synes egentlig, jeg har bevist, at jeg skal spille, og at jeg hører til. Nu er der ferie, og så tager jeg den derfra, siger Poulsen og fortæller om en fodboldstil under træner Ranieri, der ikke er baseret på boldbesiddelse.

- Jeg har skullet vænne mig til spillestilen. Det er direkte spil og ud over stepperne fra alle hold i ligaen. Det er ikke noget med at køre bolden rundt fra side til side, hvilket jeg har været vant til med landsholdet og FCM, hvor vi spillede meget ’possession’, siger Poulsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne have bolden og spille, men når resten af holdet ikke er indstillet på det, er det svært. Så jeg skulle tilvænne mig, men det er jeg ovre nu, og nu synes jeg, det går godt. Om jeg kan lide det eller ej, har jeg bare måttet vænne mig til det, for det handler om at få spilletid.