KØB PLUS!

Efter engelsk premiere: Vilde med 'Forbrydelsen 3'

Tredje sæson af den danske Tv-serie med Sarah Lund får topkarakter i England.

De engelske TV-seere er vilde med 'Forbrydelsen' og Sarah Lund. De to første sæsoner nåede uhørt høje seertal for en en dansk TV-serie i udlandet. Selv det engelske kongehus er fans og den britiske hertuginde Camille Parker Bowles besøgte optagelserne af 'Forbrydelsen 3', da hende og Prins Charles besøgte Danmark.

Nu er det så blevet briternes tur til at nyde den tredje og sidste sæson af den danske krimiserie.

Første afsnit af 'Forbrydelsen 3' rullede lørdag over skærmen i England, og englænderne er stadig vilde med Sarah Lund. Avisen The Telegraph kaster således 4,5 stjerne ud af 5 efter den danske krimiserie og kalder Sophie Gråbøl for en af de bedste skuespiller på engelsk TV.

Anmelderen Niel Midgley bider mærke i, at Sarah Lund i den tredje og sidste udgave af Forbrydelsen for en gangs skyld viser en mere blød og privat side.

- For første gang i 31 afsnit har Sarah Lund sin egen lejlighed med borde og stole, skriver Niel Midgley fra The Telegraph.

En anden af de engelske aviser The observer roser forfatter Søren Sveistrups manuskript til skyerne.

- Søren Sveistrups manuskript holder seerne i en tvetydig spænding fra første sekund, skriver anmelderen Elizabeth Day.

Ligesom The Telegraph koncentrerer The Observer sin anmeldelse om Sarah Lund og beskriver hende som en ny kvinde, der ikke kun koncentrere sig om sit arbejde. Hendes nye hobby er planter og hun prøver at skabe kontakt til sin søn igen.

Samtidig bider anmelderen Elizabeth Day mærke i Sarah Lunds nye sweater, hvilket skulle være et udtryk, at hendes hår er løst og at hun har høje hæle modsat de tidligere sæsoners opsatte hår og flade sko.

Mens jagten på Emilie Zeuthens kidnapper først lige er begyndt i England, så nærmer slutningen sig herhjemme. Sidste afsnit af Forbrydelsen 3 sendes i aften. 

Hvad synes du om den her sæson af 'Forbrydelsen'?

Har den været bedre end de foregående, eller har der manglet noget?

Deltag i debatten herunder

Din kommentar

Kommentarer

Forbrydelsen

Skrevet af Erik Morsing, Søndag den 25. november 2012, 18:22

Citat: "De engelske TV-seere er vilde med 'Forbrydelsen' og Sarah Lund"
Det tvivler jeg stærkt på, det må være en and. Alt er optaget i mørke af økonomiske grunde, og skuespillerne har ikke en eneste gang vist lidt humor. Møgsure har de været hele vejen igennem, og lyden har heller ikke været god.

God men....

Skrevet af Karina, Søndag den 25. november 2012, 17:43

Jeg synes egentlig forbrydelsen er fin nok. Det eneste jeg virkelig bare hader i dem, er alt det irriterende politik. Jeg begynder altid at kede mig når det slår over i det :/ så hvis man ku slippe for det, ville jeg nok være ret så vild med den.

Jeg kan ikk rigtig huske sæson 2, og 1'eren syntes jeg var ret langtrukkent. Så jeg vil sige at sæson 3 er min favorit. Både fordi der er en kidnapning og et drab

God men....

Skrevet af Karina, Søndag den 25. november 2012, 17:42

Jeg synes egentlig forbrydelsen er fin nok. Det eneste jeg virkelig bare hader i dem, er alt det irriterende politik. Jeg begynder altid at kede mig når det slår over i det :/ så hvis man ku slippe for det, ville jeg nok være ret så vild med den.

Jeg kan ikk rigtig huske sæson 2, og 1'eren syntes jeg var ret langtrukkent. Så jeg vil sige at sæson 3 er min favorit. Både fordi der er en kidnapning og et drab

Islam over den danske grundlov.

Skrevet af Muhammed, Søndag den 25. november 2012, 15:25

Sådan en gang lort, og det kunne Allah have gjort bedre. Intet over islam.

vi ses i aften

Skrevet af Mellem to brødre, Søndag den 25. november 2012, 15:11

Jeg elsker den!
Synes faktisk den er bedre, end jeg havde turdet håbe på.
Fantastiske billeder, god lyd og spændende historie.
Dog virker dialogen indimellem lidt karikeret og kunstig.
Desuden medvirker både min bror og jeg selv, som statister.
Så jeg skal sidde klistret til skærmen i aften, og bide negle :)
kh
Søs

Jeg elsker den!!!!!!!

Skrevet af Brit Håkansson, Søndag den 25. november 2012, 14:16

Den er simpelthen helt fantastisk. Spændingen bølger frem og tilbage, og det har været uforudsigeligt hele vejen igennem. Det er rent ud sagt imponerende, at de hvert år formår at holde morderens navn hemmeligt helt ind til sidst. Så til alle jer, der klager over serien; slap nu af og skru nu ned for janteloven. Nyd at Danmark endelig laver noget tv, som udlandet rent faktisk kan lære noget af. Forbrydelsen er og bliver fantastisk. Det eneste irriterende ved den nuværende sæson er, at det desværre også bliver den sidste.

Meget langt fra at være dårlig.....

Skrevet af John Petersen, Søndag den 25. november 2012, 12:44

Amders Kristensen......... hvad er det for en omgang vås. Jo der er huller i plottet, men det er da fuldstændig irrellevent i forhold til at opretholde interesse og spænding. Spændingen er intakt og INGEN kan forudse afslutningen. Det er både du og en stor del af den danske journaliststand åbenbart temmeligt bitre over. Resten af os (og vi er temmeligt mange) glæder os blot over en spændende serie som skaber samtaler i familer og blandt kolleger. Intet kan være mere public service.
Så skift du blot kanal til DR2 eller TVCharlie det er nok lige dig.
Jeg glæder mig til i aften - sammen med min. 1.000.000 andre danskere. :-)

Dårlig

Skrevet af Anders Kristensen, Søndag den 25. november 2012, 11:14

Den her sæson har været så dårlig! Der har været kæmpe huller i plottet, og intet har reelt hængt sammen. Hvornår stopper DR med at sende dårlige serier og i stedet fokuserer på deres public service-forpligtelser. Jeg er taknemmelig over, at vi nu for sidste gang har skullet trækkes med Sarah Lunds forfærdelige islandske sweatre.