KØB PLUS!

Nu undskylder Danske Bank: Vi skulle have sagt stop

Flere måneders kritik og kundeflugt får nu topchef for Danske Bank, Eivind Kolding, til at undskylde over for de mange danskere, der stadig døjer med de svære konsekvenser af den globale finanskrise.

Det sker i en kronik i torsdagens udgave af Politiken.

- Undskyldningen er blandt andet for, at vi var en del af det system, som kom op i for høj fart inden finanskrisen. Vi skulle have stoppet tidligere; vi skulle have stoppet vores vækst, stoppet noget udlån og nogle produkter, siger Eivind Kolding til avisen.

De fester - du betaler: Bankbossernes vilde lønsedler

Fire år senere: Her er Stein Baggers ofre i dag

Kunderne flygter i øjeblikket fra Danske Bank, og alene mellem april og september i år har Danmarks største bank ifølge egne oplysninger mistet 10.000 kunder. I de seneste måneder har kritikken også haglet ned over banken efter den som en del af nye strategi ‘New Standards’ havde pyntet sin kampagne med billeder af bevægelsen Occupy Wall Street. Den amerikanske bevægelse, som i flere måneder besatte Wall Street i New York, opstod netop som en protest mod finanskrisen og finanssektoren.

Billederne blev sidenhen fjernet, og nu erkender direktøren for Danmarks største bank sit medansvar for finanskrisen.

Afstemning

Strategien har været for aggressiv, og medarbejderne er endt med at have solgt produkter, som ingen helt forstod, til de intetanende kunder, lyder det.

- Under den lange optur i årene op til krisen, hvor det hele gik stærkt, blev de fleste danske banker også fartblinde. Det gjaldt også Danske Bank, skriver Eivind Kolding i sin kronik.

Fjerner 'Occupy'-demonstrant: Danske Bank på reklame-retræte

Så billigt slap Danske Bank i skat

En række eksperter har de sidste år kritiseret banken for indtil nu ikke at ville erkende bankens rolle i krisen, og Eivind Kolding går da også et skridt længere end sin forgænger Peter Straarup, der i 2009 forsvarede bankens kurs. Men den nuværende direktør er altså ikke bange for et mindre knæfald for at beholde og måske endda skaffe nye kunder til butikken.

- I vores ambition om at indfri markedets og investorernes forventninger om vækst og skaffe kortsigtede gevinster til os selv og vores kunder mistede vi i et vist omfang fokus på de langsigtede værdier. Det indrømmer og beklager vi, skriver Eivind Kolding.

Er du tilfreds med undskyldningen fra Danske Bank?

Deltag i debatten under artiklen

Din kommentar

Kommentarer

Tyveknægte ?

Skrevet af Henrie, Søndag den 10. februar 2013, 12:36

Kan kun sige hvad jeg har sagt de sidste 25 år. BANKER og FORSIKRINGSSELSKABER er de største lovlige tyveknægte i landet.

40.000.00 Kroner !!

Skrevet af Erik, Søndag den 10. februar 2013, 12:28

Det er da alt for lidt,taenk paa hvor meget godt de goer,for os rige danskere.??
Lidt ironisk ment

skam jer

Skrevet af egon mortensen, Søndag den 10. februar 2013, 12:07

så meget er der ikke nogen der værd

to gange en månedsløn for en lavtlønnet OM DAGEN

kors

em

skam jer

Skrevet af egon mortensen, Søndag den 10. februar 2013, 12:07

så meget er der ikke nogen der værd

to gange en månedsløn for en lavtlønnet OM DAGEN

kors

em

sørglig

Skrevet af johan, Torsdag den 7. februar 2013, 17:40

godt jeg ikke er medlem af danse bank men ikke første gang de dummer sig har før været medlem

Fræk

Skrevet af Grethe Reimann, Torsdag den 7. februar 2013, 17:16

Godt jeg ikke er kunde i Danske Bank. Hvor er det ulækker at se de Direktører stå og vride deres hænder for at bortforklare deres Grådighed, tænk at vil være bekendt at hæve så stor en løn, du kan jo ikke engang nå at bruge dem i dette liv,i store kanonar kan bare ikke få nok.Og så kaldes i for de Danmarks upper-klasse.Ak og Ve

Rend og hop, Danske Bank!!!

Skrevet af Per Rasmussen, Søndag den 20. januar 2013, 21:35

Danske Bank, I vil nu pga. jeres totalt usympatiske væremåde miste ikke alene mig, men også min kones lønkonto, samt mine tre teenagedøtres konti. Måske ville de en dag blive værdifulde kunder, men nu kan I ærligt talt rende os noget så grusomt.
NU kan det være nok!!!

Sindesygt!

Skrevet af Max Lind, Søndag den 20. januar 2013, 12:05

Tyveri, så skift ud fra i morgen!

Slidt ord

Skrevet af B.K., Lørdag den 22. december 2012, 15:16

Undskyld er nok den mest brugte ord i Danmark, især hos politikerne og hos stortyverne.
Det hjælper ikke så meget med en undskyld hvis en sulten person har taget et pakke rygbrød under jakken, han skal nok få kærligheden at følge, men storsvindleren som stjæler flere millioner, han slipper med et "fy, det må man ikke"!
Hvad med at konfiskere pengene fra alle disse bank funktionerer/tyve og betale de folk som er blevet snydt?
På den anden side, folk må også bruge deres hoveder, for hvis de er grådige, så skal de heller ikke pibe den dag der gå galt.

EN GEBYRGRIB FØLGER JO BLOT SIT INSTINKT

Skrevet af DANERLAND, Fredag den 21. december 2012, 15:22

Hvad laver de i banken efter 3 ? => http://www.tinyurl.dk/35602

CHOCK !

Prøv lige, at se åbningstiden Lørdag aften fra 6 til 8, hvilket i dagens sprog betyder fra 18.00 til 20.00.

................

Bankernes grådighed

Skrevet af Per Nielsen, Fredag den 21. december 2012, 13:15

Den økonomiske krise skyldes først og fremmest bankernes grådighed, og udygtigt lederskab. Men hvad betyder det. Belønningen for fejlslagen profithunger er bankpakke 1, 2, 3. Og os, fattigrøvene, skal igen betale gildet gennem sociale forringelser, forringelse af dagpenge, forringelse af efterløn. Jo da, fejlslagen spekulation betaler sig, samfundet betaler. Spørgsmålet er om et demokrati kan være tjent med dets eksistens skal være afhængig af grådige spekulanters mangel på succes.

Bankerne har selv betalt det hele

Skrevet af Carina, Lørdag den 22. december 2012, 00:32

Skatteborgerne har ikke betalt en kæft til bankpakkerne. Det er bankerne, der selv har finansieret det hele.

Tværtimod har staten pt. et overskud på bankpakke 2 på 10 mia. kr. Så stop det populistiske vrøvl.

Tænk

Skrevet af Michael Pedersen, Lørdag den 22. december 2012, 09:13

Tænk at der skulle en rød/blå regering til at fortælle danskerne at man skal arbejde for føden og at man er nødt til at sætte tæring efter næring.

Vi venter på en undskyldning fra Helle Thorning

Skrevet af Carina, Fredag den 21. december 2012, 01:19

Hvornår undskylder Helle Thorning og hendes uduelige sammenrend af ministre, at de løj og bedrog sig til regeringsmagten ved falske valgløfter og ved at foregøgle vælgerne, at den offentlige velfærd ville stige drastisk og arbejdsløsheden falde, hvis vi blot gav dem vore stemmer.

I stedet fik vi nul velfærd, nul kickstart men flere skatter og afgifter og arbejdsløse.

Vi venter på den undskyldning, Helle !

En undskyldning der klinger hult.

Skrevet af Lars Kristoffersen, Torsdag den 20. december 2012, 20:23

Denne undkyldning giver flere spørgsmål end svar.
Hvem er storaktionær i Danske Bank, det er A.P. Møller. Hvem nød godt af aktionærudbytte op til finanskrisen, A.P. Møller.
Hvorfor blev den hovedansvarlige for Dansk Banks problemer, Peter Straarup siddende som ordførende direktør indtil i år? Hvorfor blev Peter Straarup ansat til at forvalte pengekassen i A.P. Møllers almenfond? Peter Straarup er netop forfremmet til næstformand i samme fond.
Bankens nuværende ordførende direktør Eivind Kolding, kommer fra en topstilling hos A.P. Møller.
Er det mon et krav fra storaktionæren, at Eivind Kolding skal give en offentlig "undskyldning"? Hvorfor medgiver direktøren i Finansrådet Jørgen Horwitz først nu, at bankerne har et medansvar. Han har været både tavs og usynlig under hele finanskrisen.
Det nævnes, at Danske Bank mister milliarder af kroner på grund af, at gode kunder forlader banken. Det virker mest af alt som om, at det er den massive kundeflugt og ikke de egentlige gerninger, der årsagen til denne efter min mening ikke oprigtig undskyldning.

skam jer......

Skrevet af marianne, Torsdag den 20. december 2012, 15:58

mens krisen rasede røg unge som i og nordea havde vejledt ud i boligsalgs problemer - ønske lejligheden blev til et mareridt for unge mennesker - som de skal betale for hele deres voksenliv -
for nu betaler de forbrugsrenter af de høje lån - og selv om bla min datter betaler hver md - næsten 4000,- så høvler hun kun af på renten og gælden til jer banker.....
børn - næææh ikke i dette liv - i skulle fandme skamme jer.....
og så kom jeg slet ikke ind på fejlagtige informationer - regnskaber og lig - der satte de unge i noget de slet ikke havde råd til - men de havde skam tillid til jer.....

UNDSKYLD?

Skrevet af Kurt Jensen, Torsdag den 20. december 2012, 15:46

Ordet 'undskyld' er IKKE anvendt en eneste gang i kronikken!!! Og det er nok ikke tilfældigt.
Hvorfor kan journalister ikke læse og forstå?

banken spiller ikke med åbne kort

Skrevet af werner , Torsdag den 20. december 2012, 13:16

de høster ku deres ejen interesse

DANSKE bank

Skrevet af Mogens, Torsdag den 20. december 2012, 13:01

Hvorfor er det lige, at reklamen er på engelsk? Burde den ikke henvende sig til os danske kunder her i Danmark. Men os er de tilsyneladende lige glade med. Stadig højtflyvende...
Ja, AMANDA, POLSAS og IC-4 tog: og italienere, der nu er dybt indigneret over, at vi ikke vil købe deres kampfly... DB værn om danske kunder og Danmark. Undskyldninger - hvad kan vi bruge dem til (Uffe Elbæks el. a.). I burde have været klogere (jf. 1980-erne).
- Undskyld, hvis det fornærmer jer.

nix

Skrevet af I. Hansen, Torsdag den 20. december 2012, 12:53

Danske Bank er bare ude på at få kørt noget ind på sympatikontoen:)))

Gid pokker ha´ at de har fået skatteyderpenge -for bagefter at pi..... på kunderne!!!...de ejer ikke skam i livet, og rager rundt med hovedet oppe i skyerne. Åhhh hvor er politikerne dog naive!!!..hvordan kan banken SELV diffinere, under hvilke regler de skal MODtage skatteyderpenge???...nååå jooo MÆRSK!!!

FØJ for pokker politikere!!!

Slut

Skrevet af Jonas, Torsdag den 20. december 2012, 12:25

Undskyldning eller ej. Mine penge skal ikke være en del af deres komplicerede finansektor mere. Hvem gjorde den kompliceret? Det gjorde de selv for egen vindings skyld. Mine penge skal ikke komme bankbosser, dens "finansgenier" eller aktionære til gode.
Jeg flytter mine finanser over i en spare- eller andelskasse.

danske bank undskylder

Skrevet af fie olsen, Torsdag den 20. december 2012, 12:19

jeg forstår ikke at Danske Bank ikke også siger undskyld for også at være skyld i sammenbruddet på boligmarkedet , det sammenbrud som de desperat stadigvæk gør alt for at holde liv i , bliver aldrig kunde i Danske Bank igen

danske bank undskylder

Skrevet af fie olsen, Torsdag den 20. december 2012, 12:17

jeg forstår ikke at Danske Bank ikke også siger undskyld for også at være skyld i sammenbruddet på boligmarkedet , det sammenbrud som de desperat stadigvæk gør alt for at holde liv i , bliver aldrig kunde i Danske Bank igen

Usympatisk

Skrevet af Børge, Torsdag den 20. december 2012, 11:54

Banken endte op med at blive lige så usympatisk som gebyrgribben Straarup. Hvem husker ikke 'prikkerunden' - det var også Straarups værk. En helt igennem skidt karl.

BANKEN SIGER UNDSKYLD,

Skrevet af SMEDEN, BO RASMUSSEN, Torsdag den 20. december 2012, 11:45

Men lægger regningen (opskruede gebyrer og renter) på de låntagere - der passer deres forpligtigelser til samme bank!

Det burde være aktionærerne som intet udbytte fik - de vil så brokke sig over en dårlig ledelse og ansvaret ville ryge over på bestyrelsens hænder - jeg kan godt forstå at de solide kunder smutter.

Og hvorfor udskyde skattebetalingen til staten(os alle)?

jeg ved det er lovligt, men det bliver der vel også snart ændret på! - en bank skal ikke "låne" af statskassen.

Undskyld

Skrevet af Hansen, Torsdag den 20. december 2012, 11:31

Der er også mange andre, der bør sige undskyld. Staten f.eks. der spilder borgernes penge på fejlslagne projekter - IT-projekter AMANDA, POLSAS, indkøb af IC4-tog osv. Nordea fordi de er det pengeinstitut, der har investeret flest penge i våbenindustrien med mange flere!!!