Adskillige supermarkedskæder har efterhånden besluttet sig for at droppe salget af æg fra burhøns. Senest i går hvor Dansk Supermarked med Netto, Føtex og Bilka meddelte, at de går igang med at udfase æg fra høns i bure.

Og nu melder også fødevareproducenterne sig på banen.

Hos Bisca i Stege, der bl.a. producerer småkager under Karen Volf-mærket, stoppede fabrikken med at benytte buræg ved årsskiftet. Ifølge administrerende direktør Michael Møller Jensen både af etiske årsager, men også fordi kunderne er meget tydelige i deres krav

- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger Michael Møller.

Og hos Orkla Foods, der producerer K-salat, på deres fabrik i Havnsø, er buræg også på sigt på vej ud af produktionen. Det siger Elisabeth Voss, der er HR og Informationsdirektør hos Orkla Foods.

- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår de er udfaset, men jeg kan sige, at det står højt på vores agenda.

I Dansk Erhverv siger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at både Bisca og Orkla meget godt tegner den generelle tendens hos landets fødevareproducenter.

- Vi oplever den tendens til at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger Lotte Engbæk Larsen.