De højere magter har ikke ligefrem været med Lars von Trier her på filmfestivalen i Cannes, hvor hans nye film ’Antichrist’ er på alles læber. Og ikke nødvendigvis for det gode.

Og i dag ramlede flere ulykker ned over instruktøren, da to såkaldte markedsvisninger af hans film blev aflyst.

-Jeg er fuldstændig tosset. Der sidder klart én og generer filmen. Og det skulle ikke undre mig, om det var ham deroppe, siger producent Peter Aalbæk Jensen og peger mod himlen.

-Planen var at kunne lukke salget til både Japan og England efter visningen. Og i stedet står 150 mennesker i kø og må sendes hjem. Til første visning virkede filmfremviseren ikke. Til den næste var al strømmen gået, siger en frustreret Peter Aalbæk Jensen. -En eller anden er efter os!

I går gik det ikke meget bedre for Lars von Trier, som verbalt blev overfaldet på den store internationale pressekonference over sin film, der indeholder dybt stødende scener.

Og til den store gallapremiere sent i går aftes, måtte mange forlade biografen på grund af filmens indhold. Mens andre tilsyneladende fik så stort ubehag af den, at de måtte hjælpes udenfor for at få ilt.

Og sidst men ikke mindst forlod Trier selv filmen omkring midtvejs. Ikke fordi han ikke kunne tåle mosten, men fordi han blev overmandet af et angstanfald. -Men der er sgu ingen fare på færde. Han har prøvet det før. Og hele dagen i dag har han haft det fint og har givet interviews.

-Så han er så ovenpå, som Lars von Trier nu en gang kan være, siger Peter Aalbæk Jensen.