En afdød kvinde fik brev om, at hun er afmeldt som arbejdssøgende, men at hun kan henvende sig på jobcentret for at blive registreret igen.

Du er afmeldt jobcentret. Sådan lyder beskeden i et brev fra jobcentret i Århus til en afdød kvinde. Hendes mand modtog brevet, hvor centret forklarer, at kvinden ikke længere opfattes som jobsøgende, og hendes cv ikke er tilgængeligt for virksomheder.

Kvinden kan dog aktivere cv'et igen ved at klikke ind på jobnet.dk eller kan henvende sig på centret for at blive registreret som arbejdssøgende på ny, lyder det.

Brevet er ifølge Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF, et usmageligt eksempel på meget skrappe regler og procedurer for at få arbejdsløse i arbejde. Han er derfor på vej med flere spørgsmål til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Jeg mener, der er tale om endnu et eksempel på alt for firkantede og centralt styrede systemer over for arbejdsløse, ligesom kravet om fire ansøgninger om ugen fra hver ledig. Der bør omgående sættes en stopper for, at sådanne breve sendes ud, siger Eigil Andersen.

Han sender nu en række spørgsmål til ministeren.

/ritzau/