Som protektor for Copenhagen Historic Grand Prix er det en stor fornøjelse for mig, at København nu for ottende gang lægger asfalt til det enestående historiske motorløb.

Motorsport har fået et stort publikum i Danmark, ikke mindst på grund af vore danske køreres flotte præstationer i internationale løb. Her tænker jeg specielt på Tom Kristensens 8. sejr på Le Mans.

Det er i den sammenhæng glædeligt, at Tom sidste år trådte til som ambassadør for Copenhagen Historic Grand Prix. Tom har allerede røgtet sit hverv på bedste vis ved at invitere nogle af sine lige så berømte kolleger med her til København nemlig Dindo Capello og Jacky Ickx.

Til stede i Fælledparken denne weekend er repræsenteret 25 Le Mans sejre, hvilket vist ikke bliver overgået ret mange andre steder.

Også andre danske kørere har atter i år leveret store præstationer på Le Mans. Det er derfor velbegrundet, at arrangementet igen i år har temaet Le Mans.

Næppe noget motorløb i verden er omgærdet af så meget historie og tradition som Le Mans, og jeg er sikker på, at mange glæder sig sammen med mig til at opleve kavalkaden af kørere og køretøjer som hyldest til de mange danskere, der har fejret triumfer på banen.

Interessen for klassiske biler er på sit højeste, så denne kombination af race og historie i Fælledparken er en overbevisende succes.

At løbet nu kan holdes for ottende gang, er også bekræftelsen på, at Copenhagen Historic Grand Prix er et arrangement, der er kommet for at blive. Et usædvanligt engagement fra initiativtagere, frivillige hjælpere og økonomiske støtter gør nu, at vi med stor sikkerhed kan sige til hinanden søndag aften: Vi ses i København næste år!

Som aktiv racerkører er det selvfølgelig en stor glæde for mig at have et unikt arrangement som Copenhagen Historic Grand Prix på dansk jord.

Copenhagen Historic Grand Prix har også fået stor betydning for hovedstaden, der nu har yderligere en spændende attraktion, som tiltrækker turister fra mange lande.

Tak til alle de frivillige uden hvis enthusiastiske indsats, dette arrangement ikke ville være muligt. Jeg ønsker både jer og det store publikum nogle rigtig gode dage i Fælledparken.

Joachim Prins til Danmark Protektor