Jørgen Poulsen bliver smidt ud af folketingsgruppen. Partiets landsformand afviser at der er tale om en eksklusion.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Naser Khader og Anders Samuelsen smider Jørgen Poulsen ud af folketingsgruppen, efter at folketingsmedlemmet har udtalt sig i strid med partiets nye kurs.

- Af hensyn til Ny Alliances muligheder for igen at få opbakning hos vælgerne har vi truffet denne beslutning. Vi forsøgte til det sidste at være konstruktive og finde fælles fodslag, men desværre uden held, siger formand Naser Khader om beslutningen.

Poulsen gav søndag udtryk for, at han er modstander af NA's euro-nej og afviste, at Dansk Folkeparti ikke længere er den direkte NA-modstander i dansk politik. Samtidig lagde han luft til politisk ordfører Anders Samuelsens nye superliberale linje.

- Når man slider og slæber hver dag for at forsøge at genrejse partiet, er det ubærligt, når nogen i bedste fald ikke løfter i flok, men også nogle gange simpelthen river det ned, man møjsommeligt har bygget op, forklarer Khader.



De første meldinger gik på, at der var tale om en reel eksklusion af Jørgen Poulsen, men det afviste Ny Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, tidligere tirsdag over for bt.dk:

- Jeg sidder her i Jylland, og en ekskludering er en gruppesag, så det er suverænt Anders Samuelsen og Naser Khader, der afgør det. Men jeg ville nok have hørt om det. Og var der noget om sagen, havde jeg nok ikke siddet her i Jylland. Men hele sagen omkring Jørgen Poulsen er blevet blæst op, siger Leif Mikkelsen til bt.dk.

Partiet pressechef Lars Kaaber siger til bt.dk:

- Der har ikke været grund nok til at smide ham ud partiet, men man forventer nok, at han går selv. Jeg ved ikke, hvordan du vil have det, men han vil nok ikke føle sig særlig velkommen fremover.

Pressechefen ved dog endnu ikke, om Jørgen Poulsen ønsker at blive i partiet eller bliver løsgænger.

Ny Alliance består nu af bare to folketingsmedlemmer - formand Naser Khader og Anders Samuelsen.

Beslutningen blev taget efter forhandlinger mellem Naser Khader og Jørgen Poulsen.