Søndag aften blev en 21-årig konstabel fra Den Kongelige Livgarde dræbt ved en vådeskudsulykke i Afghanistans Helmand-provins.

Vådeskudsulykken skete i Camp Bastion, da soldater fra det mekaniserede infanterikompagni inde i lejren var ved at klargøre til mørkeuddannelse i terrænet uden for Camp Bastion.

Der var meget hurtigt lægehjælp til stede, men konstablens liv stod desværre ikke til at redde.

- Det er med dyb beklagelse, at jeg har modtaget meldingen om, at en dansk soldat er blevet dræbt ved en tragisk vådeskudsulykke. Jeg tænker på de pårørende, som står over for en meget svær tid, ligesom jeg tænker på den dræbte soldats kammerater og venner nede i Helmand-provinsen, ikke mindst dem, der har haft ulykken på nært hold, siger generalmajor Poul Kiærskou, chef for Hærens Operative Kommando.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe og støtte de pårørende i den kommende tid, ligesom den nødvendige støtte og opfølgning på ulykken er blevet iværksat nede ved den danske styrke og med støtte hjemmefra.

Scroll ned for at læse mere

Pårørende er underrettet
Den dræbte konstabels deling er samlet i Camp Bastion, hvor de i fællesskab og med den nødvendige hjælp fra læge, psykolog og feltpræst taler om ulykken og dens konsekvenser.

De nærmere omstændigheder ved vådeskudsulykken kendes ikke på nuværende tidspunkt, men de vil naturligvis blive undersøgt i den kommende tid. Både af Forsvarets Auditørkorps og af specialister fra Hæren.

Undersøgelsen skal også afdække, om der er noget i procedurerne, der kan eller skal gøres anderledes, så den slags ulykker kan undgås.

Pårørende til den 21-årige er underettet. Den dræbte konstabel vil blive bragt hjem til Danmark så hurtigt som muligt.

Dermed har i alt 11 danske soldater mistet livet i Afghanistan siden 2002.