Skuespilleren Flemming Jensen kom i denne uge med et opråb i B.T. om året julekalendere.

Han er træt af, at tv-stationerne udvander julekalenderne, og opfordrer dem i stedet til at arbejde mere sammen:  

- Julekalenderen var tidligere en nationssamlende begivenhed, og det lå der en stor værdi i. Der var noget helt fantastisk ved at have et samlingspunkt på den måde. Ikke mindst i julen, fortæller den populære skuespiller.

Sandheden er da også, at TV2 nu bl.a. sender »The Julekalender«  for tredje år i træk. Derudover må danskerne endnu engang nøjes med en genudsendelse af »Pyrus«, mens DR genudsender »Absalons Hemmelighed«.

TV2 er dog selv meget tilfredse med deres valg af Pyrus:

- Pyrus er indbegrebet af julehygge og december-tradition for hele familien, fortæller redaktør på TV 2s programafdeling, Stine Ravn, til tv2.dk.

Flemming Jensen, der blandt andet har spillet med i Nissebanden, er dog ikke enig i den betragtning. Han mener, at de mangle genudsendelser har ødelagt julekalendernes eksklusivitet:

- Julekalendere er ikke længere noget eksklusivt. Hvis jeg måtte bestemme, så samlede de ressourcerne og lavede en julekalender, som de kunne sende på både TV2 og DR. Så ville der også være råd til at producere en ny julekalender hvert år.

Hvad synes du om, at DR og TV2 genudsender de samme julekalendere år efter år?

Er det kun hyggeligt at gense de gamle julekalendere? Eller er du ved at være træt af igen at skulle se på Pyrus?

Bør TV2 og DR gå efter at sende nye julekalendere næsten hvert år? Eller er det forståeligt, at de ikke har ressourcerne til det?

Deltag i debatten herunder