Om de så skulle blive inviteret, har russerne ingen intentioner om at deltage i eventuelle fredsforhandlinger i Schweiz.

Det skriver Reuters.

En talsmand for den russiske talsmand, Sergej Lavrov, siger til nyhedsbureauet:

»Schweiz er ikke neutral grund, og vil derfor ikke være egnet til fredsforhandlinger.«

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, afviser at russerne vil deltage i fredsforhandlinger i Schweiz.
Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, afviser at russerne vil deltage i fredsforhandlinger i Schweiz. Foto: Alexander Zemlianichenko/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det var Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, der i januar bragte Schweiz på banen, da han udtalte, at han håbede, at landet ville kunne lægge jord til fredsforhandlinger i løbet af foråret.

På det seneste har Zelenskyj meldt positivt ud om ukrainernes situation ved fronten efter, at det i lang tid ellers er gået den forkerte vej.

Det fortæller han til franske BFMTV.

»Situationen er meget bedre nu, end den har været i de seneste tre måneder,« siger Zelenskyj med henvisning til situationen ved fronten.

»Vores militær har stoppet den russiske fremrykning i det østlige Ukraine.«

Han har tidligere beklaget sig over, at der var stilstand på slagmarken, og på det seneste har russerne kun været i offensiven.

»Vi havde vanskeligheder på grund af manglen på artilleriammunition, luftblokaden, de russiske langdistancevåben og de mange russiske droner,« siger præsidenten.