Clara Tauson var overlegen i andet sæt af finalesejren over Viktoriya Tomova fra Bulgarien ved ITF-turnering.

Tennistalentet Clara Tauson kan føje endnu en titel til sit cv.

Søndag eftermiddag strøg hun til tops i en ITF-turnering i Glasgow. Den 17-årige dansker vandt i to sæt over Viktoriya Tomova fra Bulgarien. Sejrscifrene lød 6-4, 6-0 i danskerens favør.

- Jeg fulgte vores taktik hele vejen godt bakket op af gode server, som gjorde, at jeg fik nogle åbninger i kampen, som jeg udnyttede. Det er jeg meget glad for, siger Clara Tauson til TV2 Sport.

Tomova, der bliver 25 år på tirsdag, har ellers mere erfaring og ligger mere end 100 pladser bedre placeret på verdensranglisten, men hun kom i problemer fra start mod den danske teenager.

Tauson lagde nemlig forrygende ud. Først holdt hun selv serv, og dernæst brød hun bulgareren. Siden svarede Tomova tilbage, men danskeren endte med at vinde sættet, da hun brød til 6-4.

Viktoriya Tomova er nummer 148 på verdensranglisten, mens Clara Tauson er nummer 263. Danskeren havde en noget blødere vej til finalen, da hun kun behøvede at spille tre partier i semifinalen, før hendes modstander trak sig.

Det skal være usagt, om det var en del af forklaringen på, at Tauson pludselig var helt overlegen. Andet sæt blev hurtigt og sikkert kørt i land, og hun endte med at vinde samtlige partier i sættet.

Selv mener danskeren, at nøglen til sejren lå før selve kampen.

- Jeg var meget fokuseret på den opgave, det ventede mig i dag, og jeg forberedte mig godt sammen med mit team, siger hun til TV2 Sport.

Lørdag tabte Clara Tauson sammen med sin belgiske makker, 21-årige Lara Salden, doublefinalen i Glasgow.

/ritzau/