Disney+ overtager rettighederne til at vise fodboldturneringerne Europa League og Conference League i Danmark.

Men de kommer ikke til at stoppe der.

Slet ikke.

Nej, selv Superligaen skal nok snart ses på en streamingtjeneste.

Det siger digital medieudvikling-ekspert Claus Bülow Christensen til B.T.

»Streaminggiganterne har allerede meget lokal aktivitet i Danmark og satser på lokal forankring, så de vil helt sikkert også være klar til at gå helt ind i livsnerven med rettighederne til Superligaen.«

»Jeg tør faktisk nærmest vædde på, at Divisionsforeningen allerede har mødtes med Prime for at tale om udsigterne til det her.«

Før dagens udmelding fra Disney+ oplyste Amazon Prime Video for få uger siden, at de fra sommer har købt rettigheder til at vise en ugentlige lørdagskamp fra Premier League fra Viaplay.

Og det kommer vi kun til at se mere af.

»Lige nu er det mest Disney og Prime, der er gået ind i sport i Norden. Men Divisionsforeningen kunne godt stå om to år og sige 'den får du' til den streaminggigant, der har gjort sig mest bemærket på sport i mellemtiden,« siger Claus Bülow Christensen.

De danske tv-stationer og tv-pakke-udbydere kan nemlig slet ikke hamle op med de amerikanske streaminggiganters pengepunge.

Men skal vi så til at vænne os til engelsksproget dækning?

Nej, lyder analysen.

»Jeg tror godt, de ved, at det skal være lokalt forankret for at virke. De tager måske nogle af de populære værter fra sportsverden og kører ind. Det skal opleves meget lokalt. Men de laver jo også allerede danske film og serier, så det ved de godt.«

Både Disney+ og Prime Video har oplyst, at de nye rettigheder indtil videre ikke kommer til at føre til prisstigninger på de to tjenester.

Lyt med 23.15 minutter inde i seneste episode af Spar Kassen, hvor Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, fortæller, hvordan du kan mindske dit madbudget med op mod 20 procent.