»Den sorteste plet i de 35 år, jeg har været med i dansk topfodbold.«

Selv om sagen er to år gammel og afsluttet, og Troels Bech ikke længere er sportsdirektør i Brøndby, så gemmer han stadig på masser af vrede. Vrede, der retter sig mod i hans optik en af dansk fodbolds største skandaler - matchfixingsagen i Sønderjyske.

»Jeg kan stadig ikke forstå, at nogen har valgt at sige, at de ikke kunne bevisføre det,« fortæller han i et interview til Discovery, som du kan se et klip fra i toppen af artiklen.

Det var i sæsonen 2017/18, hvor Brøndby lige akkurat missede mesterskabet, der i stedet gik til FC Midtjylland, at sagen om mulig matchfixing så dagens lys.

Det var på baggrund af kampen mellem FC Midtjylland og Sønderjyske, at sagen om mulig matchfixing begyndte at rulle.
Det var på baggrund af kampen mellem FC Midtjylland og Sønderjyske, at sagen om mulig matchfixing begyndte at rulle. Foto: Henning Bagger
Vis mere

I al sin enkelhed blev Sønderjyske beksyldt for at tabe med vilje til FC Midtjylland i sidste runde af gruppespillet, da Sønderjyske kunne drage fordel af ikke at få et point med fra kampen mod midtjyderne. Opgøret endte 2-1 til FC Midtjylland, da Sønderjyske indkasserede et mål i 89. minut og dermed endte som nummer otte i stedet for nummer syv i grundspillet.

Sagen blev taget op af DBU, men efterfølgende blev Sønderjyske frikendt for matchfixing af matchfixingsekretariatet, hvilket den dag i dag stadig undrer Troels Bech.

»Det er så 'bananrepublik' en tilstand, så jeg kan næsten ikke forstå, at det har fundet sted i dansk fodbold. Og så lige et år, hvor det koster os mesterskabet,« fortæller han.

Det var nemlig den sæson, hvor Brøndby næsten kunne smage guldmedaljerne, indtil det hele glippede for næsen af dem en maj-dag i Horsens. Men havde det ikke været for Sønderjyskes nederlag til FC Midtjylland i den omdiskuterde kamp, der blev grobund for anklagen om matchfixing, havde medaljefordelingen ifølge Troels Bech måske set helt anderledes ud.

»Først og fremmest havde vi jo stadigvæk en chance for at vinde mesterskabet i den sidste kamp. Horsens skulle bare også genere Midtjylland, og så skulle vi jo vinde over AaB.«

»Det havde jo været fuldstændig ligegyldigt, at vi spillede uafgjort i Horsens, hvis en af de for mig at se allerstørste fodboldskandaler i dansk historie ikke havde fundet sted, nemlig at Sønderjyske havde valgt at forære pointene væk i runde 26 i Herning,« lyder det fra Troels Bech.

Den tidligere Brøndby-boss mener heller ikke, at sagen har fået nok efterspil. Ikke så meget for Brøndby og det glippede mesterskabs skyld, men i det hele taget på dansk fodbolds vegne.

»Det er jo manipulation af fodboldkampe, uanset hvad der ellers er blevet sagt og skrevet, og jeg ved, at jeg bliver uvenner med alle de gode mennesker i Sønderjylland, når jeg siger det her. Det her, det var for mig den sorteste plet i de 35 år, jeg har været med i dansk topfodbold,« siger Troels Bech.