Tidligere i dag oplyste DBU, at disciplinærinstansen vil undersøge den meget omdiskuterede episode mellem Daniel Agger og Mathias 'Zanka' Jørgensen under mandagens derby. Nu frikender Brøndbys sportsdirektør Per Rud forsvarsprofilen Agger for anklagen om, at han bevidst skulle have forsøgt at ramme 'Zanka'.

Der har været en massiv mediedækning omkring Daniel Aggers nærkamp med Mathias 'Zanka' Jørgensen. Mange har haft den opfattelse, at Agger var heldig med at slippe for en udvisning, men den opfattelse deler Brøndbys sportsdirektør ikke.

»Vi talte med Daniel efterfølgende, som forklarede, at han var blevet holdt af Zanka i feltet og kom til at ramme ham i hovedet med armen, da han prøvede at vriste sig fri. Den slags dueller i feltet er der rigtig mange af i topfodbold, og som Daniel også sagde til pressen efter kampen, så er det selvfølgelig ikke en bevidst handling, at han rammer Zanka,« siger Per Rud i en pressemeddelelse på brondby.com.

Når DBUs disciplinærinstans indleder en sag mod Agger, så skal Brøndby redegøre for episoden, inden instansen træffer en beslutning om, hvorvidt Agger står til en straf. Og det har Per Rud i sinde at gøre.

»Fodboldens disciplinærinstans har valgt at kigge nærmere på episoden, hvor Daniel Agger rykker sig fra af Zanka, og i den forbindelse vil vi naturligvis levere en redegørelse for vores syn på sagen til discplinærinstansen,« fortæller Per Rud.

Han synes samtidig ikke, at episoden var enkeltstående og antyder samtidig, at det hele er lidt en storm i et glas vand.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi mener, at episoden blot var en af mange hårde nærkampe i en kamp med utrolig meget duelspil. Eksempelvis har Christian Nørgaard haft en kæmpe bule i hovedet efter en FCK-albue, som ikke kostede et kort. Der blev lagt en international linje af dommeren, hvilket er fint i sådan et opgør, og derfor så vi også en række hårde dueller kampen igennem,« slutter Per Rud i pressemeddelelsen.