-
- Foto: Torkil Adsersen
En dugfrisk meningsmåling fra avisen MetroXpress viser, at SFs vælgere i stor stil foretrækker, at regeringen indgår en kommende finanslovsaftale med Enhedslisten.

Men de forventninger er den nyvalgte formand, erhvervs-og vækstminister, Annette Vilhelmsen, ikke sikker på, at hun kan leve op til. Hun har ingen problemer med at indgå aftalen med Venstre, fortæller hun til BT.

- Jeg ville kunne leve op til finanslovsforslaget, som jeg faktisk synes er rigtig godt.

- Selvfølgelig er der en forventning om, at hvis man lavede forlig ved Enhedslisten, så ville man leve op til nogen af de gode initiativer og beskyttelse af folk. Det har jeg stor forståelse for.

- Men hvis det ikke kan lade sig gøre, så har vi stadig en rigtig god finanslov og hvis Venstre vil være med på en Finanslov, som er lavet af SF, S og Radikale, så er det ikke noget, jeg synes er dybt problematisk. Det er stadig vores finanslov.

- Så jeg forstår godt signalet i, at vi skal gøre det med Enhedslisten, for der er også noget værdipolitisk i det, men kommer vi til at lave den med Venstre, så er det stadig vores Finanslov og den har stadig elementer, som jeg synes er ganske fornuftige. Det handler om at få mest mulig af vort eget forslag igennem.

Hvad synes du er specielt godt i jeres finanslovsforslag indenfor dit eget resortområde?

- Det er initiativerne i at få skabt en grøn omstilling. Det er rigtig vigtigt for os at have produktionsarbejdspladser i Danmark, og det vil være fint, hvis vi kan få gjort op med den gamle industritankegang og få sat gang i grøn omstilling.

- Samtidig ved vi, at hvis vi skal vækste, skal vi satse på uddannelse. Derfor er hele ideen om at få sat gang i hele uddannelsestænkningen rigtig.

Hvor oplever du, at der er forskel på din og Margrethe Vestagers holdninger til, hvad I skal satse på ved Finanslovsforhandlingerne?

- Det, der er rigtig vigtigt for mig, er et opgør med social ulighed. Det er det, der vil være adgangen til at alle kan få del i velfærdssamfundet. Det er afgørende for mig som SF'er.

- Man skal have muligheden for at være en del af et uddannelsessystem, være en del af arbejdsmarkedet og få del i sundhedssystemet. Selvfølgelig med at tage det ansvar, det kræver. Men den sociale lighed er afgørende i mit politiske virke, siger Annette Vilhelmsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.