Skattelettelse: 725.000 kr. Skattestigning: 3950 kr. Det er regnestykket for de 100 danskere med de højeste lønninger efter genopretnings- og forårspakker.

De 100 rigeste danskere slipper med en beskeden regning for VK-regeringens genopretningspakke.

Godt nok betyder pakken, at den aftalte sænkning af topskatten udskydes i tre år, hvilket i 2011 giver en gennemsnitlig skattestigning for de 100 højestlønnede på 3950 kroner.

Men det skal sammenholdes med, at den såkaldte forårspakke i 2011 stadig giver den samme gruppe mennesker en gennemsnitlig skattelettelse på 721.050 kroner.

Det oplyser skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Socialdemokraterne skatteordfører og næstformand, Nick Hækkerup, er forarget over regnestykket.

- Når Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard påstår, at regningen for den økonomiske krise er samlet op, så kan vi nu se, at det betyder, at regningen betales af børnefamilierne, de arbejdsløse og kommunerne, mens de 100 rigeste danskere slipper med kun at betale 4000 kroner til Løkke og Kjærsgaards såkaldte genopretningsplan, samtidig med at de næste år hver især får serveret en skattelettelse på 721.000 kroner, siger Nick Hækkerup.

Skatteministeren understreger dog, at tallene ikke giver "det fulde billede af de samlede konsekvenser" af de to seneste politiske aftaler mellem regeringen og dens støtteparti.

Ifølge Troels Lund Poulsen kan højere skatter nemlig betyde, at velhavende danskere flytter til udlandet - og udlændinge tilsvarende ikke kommer hertil - ligesom det langt fra er de samme personer, der år efter år hører til blandt gruppen med de 100 højeste indkomster.

/ritzau/