Den tidligere energiminister Poul Nielson beskriver i en ny selvbiografi indgående forhandlingerne om olien i Nordsøen. Og han lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, som han beskrives som ondsindet, løgnagtig og hysterisk.

Det er efterhånden tredive år siden, at tidligere energiminister Poul Nielson sad ansigt til ansigt med Mærsk Mc-Kinney Møller. De to skulle forhandle vilkårene hjem for Mærsks udvinding af gas og olie i Nordsøen. Det er længe siden, men Poul Nielson husker tydeligt det langvarige og krigeriske forhandlingsforløb, som hurtigt løb af sporet. Det skriver B.T. lørdag.

Poul Nielson og Mærsk Mc-Kinney Møller mødtes førte gang den 26. november 1979 på Poul Nielsons kontor, da regeringen med Anker Jørgensen var trådt til og havde bebudet, at der skulle en væsentlig større statslig deltagelse indover olieudvindingen i Nordsøen. Det huede ikke Mærsk, som havde domineret udvindingen af olie i området siden 1962.

Poul Nielson bruger mere end 200 sider af sin selvbiografi ' En hel Nielson' på olie-balladen med Mærsk. Poul Nielson kalder bl.a. Mærsk ondsindet og beskylder ham nærmest for at lyve om faktiske forhold.

Køb B.T. i dag og læs mere.

-Mærsk vile kuppe olien

- Han gik også amok på Mærsk

Andre læser også