Danske Spil hilser en afskaffelse af deres monopol på spil i Danmark velkommen. Det giver mulighed for at udelukke dem, der ikke vil betale for en dansk licens.

Den enevældige spiludbyder i Danmark, Danske Spil, får snart konkurrence fra udlandet. Regeringen ventes senere i dag at fremlægge en plan for liberalisering, men det generer på ingen måde Danske Spil.

- Vi er glade for, at der nu kan komme ordnede forhold på det danske spillemarked, siger H.C. Madsen, der er administrerende direktør i Danske Spil.

Han henviser til, at der de senere år har været masser af brud på reklamelovgivningen i Danmark fra udenlandske spiludbydere. Samtidig har der været et pres fra EU-Kommissionen om fri konkurrence.

Liberaliseringen skal kun være delvis, da lotto og skrabelodder fortsat kun må udbydes af Danske Spil.

- Det er i vores øjne fornuftigt, at udspillet sigter imod at skabe en licensordning for sportsspil, kasinospil og poker på internettet, mens Lotto og skrabespil fastholdes i en enerets-licens, siger H.C. Madsen.

Selvom spillemarkedet liberaliseres, skal vil der fortsat være fokus på at sikre en bedre beskyttelse af spillere, undgå økonomisk kriminalitet gennem spil samt sikre et fortsat tilskud til idræt og fritidsliv, der i 2009 får tildelt godt 1,6 milliarder kroner af Danske Spils overskud. Og det er vigtigt at sikre de penge, mener skatteminister Kristian Jensen fra Venstre.

- Det er afgørende at der er provenu til det gode foreningsliv, da det er en væsentlig del af den danske kultur, siger ministeren til TV2 News.

Regeringen planlægger at komme med et lovforslag i det næste folketingsår, der begynder til oktober.

/ritzau/