Hele 19-årige Micky Juuls krop er fyldt med tatoveringer. Også ansigtet. Og netop ansigts-tatoveringen, ville formentlig diskvalificere den19-årige arbejdsløse unge mand fra at modtage kontanthjælp, hvis det stod til folketingsmedlem Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance. Den liberale politiker har på sin blog forslået, at personer med tatoveringer i ansigtet ikke skal have ret til dagpenge eller kontanthjælp.

Micky Juul lever i øjeblikket af sin bistand, og han synes, at forslaget "er helt hen i vejret":

- Det er jo helt sindssygt, hvad har de så tænkt sig? Fordi vi lader os udsmykke af kunst, skal vi så ikke være berettiget til kontanthjælp eller dagpenge. Jeg ved, jeg vil begå kriminalitet, hvis jeg ikke kunne få mad på bordet og husly.

Svært for ansigts-tatoverede at få job: Ville du ansætte Mikael?

Se billederne: Tatoveringer der gik helt galt

Micky Juuls reaktion kommer på baggrund af Ole Birk Olesens synspunkt, som han onsdag præsenterede på sin blog på Berlingske.dk. Her meldte han ud, at hvis man lader sig tatovere i ansigtet, går med rygmærke eller skjuler sit ansigt med niqab (slør, der kun lader øjnene synlige hos visse muslimske kvinder) skal man kunne miste retten til dagpenge og kontanthjælp.

- Hvis man lader sit ansigt tatovere som et kranie, så er det det samme som at sige, at der er masser af arbejde, som man ikke vil stå til rådighed for, skriver Ole Birk Olesen.

Se billederne: 14 vanvittige numse-tatoveringer

Mickys egen skyld?

Ifølge Ole Birk Olesen har man "en pligt til at gøre sig bare en smule umage med at finde en plads i samfundet, hvor man kan gøre sig nyttig og tjene en løn", hvis man gerne vil "leve af penge, som andre har betalt i skat".

- Bevidste forsøg på at gøre sig uansættelig i de fleste stillinger må have den naturlige konsekvens, at man taber retten til dagpenge og kontanthjælp, mener folketingsmedlemmet.

Micky Juul synes, at der bliver fokuseret for meget på udseende, og ikke hvad han egentlig kan tilbyde en arbejdsplads.

- Det er jo ikke mig, der ikke er arbejdsklar. Jeg bliver jo ikke et svagt menneske af at have tatoveringer, siger Micky Juul.

Han har tidligere arbejdet som blandt andet stilladsarbejder, og der har han oplevet, at ikke alle mennesker kan acceptere de tydelige tatoveringer.

- Jeg er ikke et uhyre, bare fordi jeg har tatoveringer i ansigtet, jeg er lige så sød og rar som alle andre.

Micky Juul ved dog godt, at folk kan blive skræmte over sine tydelige tatoveringer i ansigtet, fordi de synes, han er anderledes og ikke ligner dem. Men Micky Juul tager det dog ikke til sig, han er ligeglad med, hvad folk tænker.

Den 19-årig kontanthjælpsmodtager er i øjeblikket jobssøgende, men indrømmer selv, at han ikke gør synderligt meget for at finde et arbejde.

- Jeg gør slet ikke noget.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER

En menneskerettighed

Hos Dansk Socialrådgiverforening er man ligesom Micky Juul også uening i Liberal Alliances forslag.

- I et demokratisk samfund må det være sådan, at det er tilladt for folk at have forskellige udtryk. Det må også arbejdsmarkedet kunne rumme, siger Majbrit Berlau, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Hun mener, at grundloven giver ret til at udtrykke sig og klæde sig som man vil.

- Liberal Alliance piller ved noget, der er sikret i både grundloven og menneskerettighederne, siger Majbrit Berlau.

Se billederne: Verdens vildeste og frækkeste tatoveringer

Hun mener, at politikerne i stedet skulle se på, hvordan arbejdsmarkedet bliver mere åbent for forskellige folk.

- Hvorfor er det den enkelte, der tvinges til at rette ind? Arbejdsgiverne har også en interesse i mangfoldighed og at ikke alle er helt mainstream, siger Majbrit Berlau.

For Micky Juul er tatoveringerne en måde at udtrykke sig på. Han synes, at tatoveringerne er en kunstform. Men sådan ser arbejdsgiverne det ikke ifølge ham:

- Jeg kender rigtig mange mennesker med tatoveringer, som er på bistand, fordi de bliver dømt, så de ikke kan komme ud og arbejde. Vi skal ikke have taget vores bistand, fordi folk dømmer os, mener Micky Juul, der håber på, at Liberal Alliance vil genoverveje sit forslag.

Se billederne: Tatoveringer der gik helt galt